Aglomeraţie la frontiere. Creşte numărul de poliţişti şi se recomandă rutele alternative

  • Autorităţile au decis să suplimenteze numărul poliţiştilor de frontieră în special în punctele aglomerate.
  • De asemenea, românilor care vin în ţară li se recomandă să se informeze şi să utilizeze punctele de trecere a frontierei cu trafic redus.
469 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie la frontiere. Creşte numărul de poliţişti şi se recomandă rutele alternative

Aglomeraţie la frontiere. Creşte numărul de poliţişti şi se recomandă rutele alternative

Potrivit autorităţilor, Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere. Peste 3.800 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

De asemenea, autorităţile se gândesc să suplimenteze numărul arterelor de control pe sensul de intrare în ţară şi colaborează cu poliţiştii de frontieră din Ungaria şi Bulgaria pentru fluidizarea traficului.

Din cauza pandemiei, la controalele de frontieră participă şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică. Autorităţile atrag atenţia că în perioada următoare sunt estimate creşteri ale valorilor de trafic şi le recoamdă şoferilor să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional:

„Reamintim ca la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere in regim internaţional după cum urmează:

  •  pe raza judeţului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu şi PTF Vărşand,
  •  pe raza judeţului Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni,
  •  pe raza judeţului Satu Mare: PTF Petea şi PTF Urziceni
  •  pe raza judeţului Timiş: PTF Cenad.”

Totodată, călătorilor li se recomandă să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate şi să pregătească din timp documentele de călătorie, respectiv actele care atesta excepţia la măsura introducerii în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici