Agresorii jandarmului clujean cer să fie cercetaţi în liberate

Cei trei tineri arestaţi în luna mai, fiind acuzaţi că l-au agresat, înaintea meciului Universitatea - CFR Cluj din 7 mai, pe jandarmul clujean, au cerut, joi, judecătorilor Tribunalului Cluj, să fie cercetaţi în stare de libertate.

18 afișări
Imaginea articolului Agresorii jandarmului clujean cer să fie cercetaţi în liberate

Agresorii jandarmului clujean cer să fie cercetaţi în liberate (Imagine: Mediafax Foto)

Avocaţii tinerilor Adrian Paul Stanciu, Tivadar Toja, şi Tudorel Florin Câmpan au solicitat instanţei clujene ca cei trei tineri să fie judecaţi în stare de libertate, susţinând că nu reprezintă pericol social.

La termenul de joi, avocaţii celor trei tineri au susţinut că tinerii nu reprezintă pericol social, deoarece fapta lor a fost comisă "pe fondul unei isterii generale" cauzată de rivalitatea dintre cele două echipe.

Avocatul lui Paul Adrian Stanciu, Ştefan Hosu, a declarat în faţa judecătorilor Tribunalului Cluj că sunt "preşedinţi de cluburi şi de partid care se visează preşedinţi ai României (Gigi Becali n.r.) şi care au declarat public că CFR Cluj trebuie oprită cu orice mijloace să nu câştige titlul pentru că este o echipă de unguri".

"Şi atunci, din punct de vedere moral, ce pretenţii putem avea de la un tânăr de 20 de ani. Vârsta şi contextul au dus la această faptă. Pe fondul acestei isterii clientul meu s-a dus la meci", a spus Hosu.

La rândul său, avocatul lui Tudorel Florin Câmpan, Raul Nicolae Popa, a susţinut că acesta este minor, iar punerea sa în stare de libertate nu ar reprezenta pericol public.

Avocatul a prezentat instanţei o înţelegere civilă între familia lui Florin Câmpan şi jandarmul agresat Gabriel Romului Oşan, prin care familia i-a plătit jandarmului spitalizarea plus daune morale.

"Este vorba de un total de 15.000 de lei, sper ca prin aceasta să reparăm puţin din răul făcut. În ceea ce ne priveşte, Oşan a renunţat la orice fel de pretenţii civile. În plus, clientul meu este minor, nu are antecedente penale, este un elev de aproape nota 10, iar prin terapie şi ajutorul familiei ar putea fi reeducat", a spus Popa.

Avocatul lui Tivadar Toja a cerut, la rândul său, eliberarea acestuia şi înlocuirea măsurii arestării cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Judecătorii clujeni se vor pronunţa, joi, asupra cererilor de eliberare.

Jandarmul Gabriel Romulus Oşan a fost bătut, în 7 mai, înainte de începerea meciului dintre "U" şi CFR, de patru suporteri ai Universităţii Cluj. Paul Stanciu l-a lovit cu o cărămidă, iar după ce a căzut următorii suporteri l-au lovit cu picioarele în cap.

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au emis, în 9 mai, mandate de arestare de 29 de zile pe numele lui Paul Adrian Stanciu şi Tivadar Tolja şi un mandat de arestare pentru 15 zile în cazul minorului Florin T.C., ei fiind acuzaţi de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală gravă. Cel de-al patrulea suporter reţinut de poliţişti a primit interdicţia de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj i-au interzis, de asemenea, lui Horaţiu Ioan Cătălina să participe la orice manifestare sportivă pe aceeaşi perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici