Airbnb a despăgubit o turistă care a fost violată în apartamentul închiriat. Despre ce sumă este vorba

  • Airbnb a plătit unei turiste o despăgubire în valoare de 7 milioane de dolari, după ce ar fi fost violată şi ameninţată cu un cuţit într-un apartament închiriat din New York.
  • Australianca a primit banii, în urma atacului care a avut loc în 2015, de Revelion.
855 afișări
Imaginea articolului Airbnb a despăgubit o turistă care a fost violată în apartamentul închiriat. Despre ce sumă este vorba

Airbnb despăgubeşte o turistă care a fost violată în apartamentul închiriat. Despre ce sumă este vorba

Victima şi prietenii ei au ridicat cheile proprietăţii de la un magazin din apropiere, în seara aceea, potrivit BBC.

Suspectul ar fi făcut o copie a cheilor apartamentului în care a intrat înainte de atac. Turista s-ar fi întors în apartament la scurt timp după miezul nopţii, iar suspectul, Junior Lee, în vârstă de 24 de ani, ar fi fost ascuns în baie.

Bărbatul a fost acuzat de agresiune sexuală şi, deşi a pledat nevinovat, acesta se află în arest.

După presupusul atac, reprezentanţi Airbnb au contactat departamentul de poliţie local pentru a-i oferi asistenţă victimei, care a fost mutată la un hotel. Airbnb a suportat costurile de consiliere şi drumul până în Australia.
 
Potrivit raportului întocmit, ca parte a soluţionării de 7 milioane de dolari, victima nu poate da vina sau da în judecată Airbnb sau pe proprietarii apartamentului unde a avut loc incidentul. 
 
„În cazurile de agresiune sexuală, în locaţiile noastre, victimele pot vorbi liber despre experienţele lor. Astfel s-a întâmplat şi în cazul din NYC”, a declarat purtătorul de cuvânt al Airbnb, Ben Breit.
 
De la atac, compania nu şi-a revizuit regulile privind locul unde sunt lăsate cheile de către proprietari. Cu toate acestea, a introdus o serie de reduceri pentru gazdele care doresc să cumpere articole precum încuietori inteligente şi detectoare de zgomot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici