Ajuns la Iaşi, Boc anunţă că este dispus să discute cu sindicatele, dar în limitele bugetare

Premierul Emil Boc, ajuns la Iaşi pentru şedinţa de miercuri a Guvernului, le–a transmis sindicaliştilor care intenţionează să picheteze, miercuri, sediul prefecturii, că este dispus să se întâlnească cu ei, dacă se găseşte "puţin timp", dar că trebuie să se înţeleagă că bugetul este limitat.

11 afișări
Imaginea articolului Ajuns la Iaşi, Boc anunţă că este dispus să discute cu sindicatele, dar în limitele bugetare

Ajuns la Iaşi, Boc anunţă că este dispus să discute cu sindicatele, dar în limitele bugetare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Încercăm să discutăm şi să găsim cele mai bune soluţii, în limitele bugetare. Voi discuta cu o delegaţie a lor dacă vom găsi puţin timp între evenimentele pe care le avem şi dacă mi se va solicita", a spus Boc jurnaliştilor.

Peste o sută de sindicalişti din cadrul Federaţiei "Spiru Haret" vor picheta, miercuri, sediul Prefecturii Iaşi, în timpul întâlnirii premierului Emil Boc cu autorităţile locale, la acţiune urmând să participe şi reprezentanţi ai Sanitas Iaşi.

Protestul sindicaliştilor de la Federaţia Spiru Haret este programat între orele 10.00 şi 12.00, în faţa Prefecturii ieşene, unde premierul are programată o întâlnire cu autorităţile locale şi cu şefii deconcentratelor din judeţ.

Tot miercuri, aproximativ 1.500 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor participa la un marş de protest organizat la Iaşi, în timpul şedinţei de Guvern care se va desfăşura începând cu ora 15.00 la Universitatea "Al. I. Cuza".

Sindicaliştii vor să depună o plângere la forurile internaţionale, pentru nepunerea în practică a sentinţelor judecătoreşti şi să înainteze o plângere penală împotriva conducerii Ministerului Educaţiei, din cauza acţiunilor de instigare şi presiune asupra angajatorilor pentru a nu respecta hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile privind drepturile salariale.

De asemenea, ei sunt nemulţumiţi că din septembrie vor fi disponibilizaţi aproximativ 17.000 de angajaţi din învăţământ, de reducerea veniturilor prin aplicarea legii unice de la 1 ianuarie 2010 şi de reducerea salariilor cu 15 la sută din noiembrie-decembrie anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici