Ajutoare financiare pentru familii şi persoane singure cu venituri reduse

Peste 600 de familii şi persoane singure din 32 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, aflate în situaţii dificile din cauza stării de sănătate sau a situaţiei financiare precare, vor primi ajutoare financiare, în sumă totală de 849.900 lei.

98 afișări
Imaginea articolului Ajutoare financiare pentru familii şi persoane singure cu venituri reduse

Ajutoare financiare pentru familii şi persoane singure cu venituri reduse

Familiile şi persoanele singure care vor beneficia de acest sprijin financiar sunt domiciliate în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi în Bucureşti, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

"Beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind în principal din pensii pentru limită de vârstă, pensii de invaliditate, alocaţii familiale şi ajutor social şi trăiesc în condiţii de sărăcie. Situaţia socio-materială a acestor familii şi persoane singure a fost evaluată prin anchete sociale efectuate de direcţiile de muncă şi protecţie socială judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, iar propunerile de ajutoare financiare sunt susţinute de primarii localităţilor de domiciliu, respectiv ai sectoarelor municipiului Bucureşti, cu avizul prefecţilor", informează Executivul.

Sumele sunt alocate din creditele bugetare aprobate în bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

Alte 178 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate din cauza calamităţilor naturale, incendiilor şi accidentelor vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 321.500 lei.

O sumă totală de 169.900 lei va fi alocată pentru 150 de familii şi persoane singure cu domiciliul în judeţele Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara şi Vaslui, în vederea refacerii locuinţelor distruse de inundaţii, intemperii şi alunecări de teren, iar alte 145.600 lei vor fi acordate pentru 26 familii şi persoane singure cu domiciliul în judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Prahova, Vaslui şi Vrancea, în vederea refacerii locuinţelor afectate de incendii.

Fonduri totale de 6.000 lei sunt prevăzute de Guvern pentru două familii cu domiciliul în judeţul Hunedoara pentru situaţii de necesitate datorate unor accidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici