Al 6-lea jurnalist anti-corupţie ucis în Mexic în 2022. Sunt peste 100 de ziarişti omorâţi după anul 2000

328 afișări
Imaginea articolului Al 6-lea jurnalist anti-corupţie ucis în Mexic în 2022. Sunt peste 100 de ziarişti omorâţi după anul 2000

Heber Lopez Vazquez, jurnalist, a fost ucis în Mexic. Este al 6-lea reprezentant media asasinat de la începutul anului. Reporterul a fost împuşcat în timp ce intra în casa lui din Salina Cruz, statul Oaxaca.

Asasinii, care au sosit cu un camion alb, au deschis focul, apoi au fugit. Potrivit autorităţilor, au fost prinşi la scurt timp de poliţie, care a intervenit rapid.

Vazquez a lucrat pentru PCN Noticias şi trata cazuri de corupţie, un subiect riscant pentru cei care doresc să caute adevărul într-o ţară măcinată de crima organizată.

Este posibil ca anchetele sale să fi determinat pe cineva să comande eliminarea lui. O soartă tragică pe care au avut-o  şi alţi colegi mexicani.

Date recente indică faptul că, începând cu anul 2000, mai mult de 100 de jurnalişti au fost ucişi în Mexic, una dintre cele mai riscante ţări din lume pentru această profesie.

Ultimii ucişi sunt Marcos Islas, Lourdes Maldonado şi Margarito Martinez în Tijuana, Roberto Toledo în Zitacuaro şi JOE Gamboa în Veracruz.

Răzbunarea pentru un articol este pedeapsa comandată de politicienii corupţi, la presiunea organizaţiilor criminale, susţin organizaţiile de apărare a drepturilor omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici