Alba Iulia: Parada militară dedicată Zilei Naţionale (Video)

Parada militară dedicată Zilei Naţionale a început, luni după-amiază, la Alba Iulia, după defilarea trupelor şi a tehnicii de luptă fiind programat un miting aviatic.

370 afișări
Imaginea articolului Alba Iulia: Parada militară dedicată Zilei Naţionale (Video)

Alba Iulia: Parada militară dedicată Zilei Naţionale (Imagine: Mediafax Foto)

Parada a fost deschisă de Garda de Onoare, membrii acesteia prezentând onorul comandantului paradei, generalul maior dr. Mircea Savu, comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", şi prefectului de Alba, Dan Coriolan Simedru.

În blocul de paradă vor defila militari ai Batalionului 811 Infanterie "Dragonii Transilvaniei"- Dej, cei din Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, vânători de munte ai Batalionului 26 "Avram Iancu" Brad, din Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Rădulescu" Miercurea Ciuc şi paraşutişti ai Batalionului 498 "Smaranda Brăescu" Bacău. Acestora li se vor adăuga detaşamente de studenţi militari de la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi elevi ai Colegiului Militar Liceal "Mihai Viteazul" Alba Iulia. Pe lângă militarii MAp, va fi prezent şi un detaşament de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi "Regele Ferdinand I" din Târgu Mureş.

Muzica militară pe care defilează trupele este asigurată de formaţiile instrumentale din garnizoanele Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Defilarea va fi urmată de un miting aviatic, la care vor participa avioane MIG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma, care vor decola de la Baza Aeriană 71 "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii şi vor survola zona de desfăşurare a evenimentelor.

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională a României şi împlinirea a 90 de ani de la Marea Unire au început, luni dimineaţă, cu un moment solemn desfăşurat în centrul municipiului, la statuile lui I. I. C. Brătianu şi Iuliu Maniu, unde oficialităţile au depus jerbe şi coroane.

La manifestări au participat autorităţi locale, parlamentari şi oameni politici, printre care secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, dar şi reprezentanţi ai românilor din diaspora. Camera Deputaţilor nu a avut niciun reprezentant la manifestările de la Alba Iulia, astfel încât coroana de flori din partea Camerei a fost depusă de elevi ai Liceului Militar din municipiu.

În cadrul ceremoniei de depunere de coroane, câteva zeci de tineri, purtând steaguri şi eşarfe tricolore, i-au fluierat pe reprezentanţii PNL, PNŢCD, PSD, PDL, PRM şi PC care depuneau coroane, scandând "Ziua Naţională nu-i campanie electorală". Tinerii au intonat imnul de stat al României si cântece patriotice.

La statuia lui Iuliu Maniu, participanţii la ceremonia de depunerea de coloane de flori au fost încadraţi de panouri electorale ale candidaţilor pentru Parlamentul României din judeţul Alba, care nu au fost îndepărtate din faţa statuii. Printre participanţi s-a aflat şi o delegaţie a PNŢCD, câţiva dintre membrii partidului purtând eşarfe galbene cu însemnele formaţiunii. Şi aici, câteva zeci de tineri au strigat "1 Decembrie, Ziua Naţională, nu e campanie electorală".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici