ALEGERI LOCALE 2012: Mihai Claudiu Tusac (PSD) se retrage din cursa electorală pentru Primăria Mangalia

Candidatul PSD la Primăria Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a anunţat, vineri, că se retrage din cursa electorală şi că îl va sprijini pe Cristian Radu, candidat independent, după ce Biroul Electoral Central a decis repetarea alegerilor din 10 iunie din cauza mai multor nereguli în procesul electoral.

541 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Mihai Claudiu Tusac (PSD) se retrage din cursa electorală pentru Primăria Mangalia

Mihai Claudiu Tusac (PSD) se retrage din cursa electorală pentru Primăria Mangalia (Imagine: Balazs Atilla/Mediafax Foto)

"Doresc să anunţ că nu voi candida mai departe pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia. Important acum este ca în Mangalia să realizăm USL, pentru a alunga din oraş cancerul portocaliu! Important este ca PSD că câştige alegerile pentru Consiliul Local, pentru a avea o garanţie că proiectele începute de mine vor continua. (…) Dacă ştim sigur că Iorguş va face tot ce poate pentru a opri aceste proiecte, atunci ştim la fel de sigur că Radu Cristian, ca primar, alături de un viceprimar PSD, le va continua. Mangalia are nevoie de un primar care să fie susţinut de USL, pentru că oamenii nu mai trebuie să sufere niciodată din cauza politicii”, a transmis Tusac, printr-un comunicat de presă.

El a explicat că a luat această decizie în urma unor discuţii cu conducerea centrală şi cea judeţeană a PSD şi că Radu Mazăre, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a PSD, a fost unul dintre cei care l-a susţinut în luarea acestei hotărâri.

Mihai Claudiu Tusac a mai spus că intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din toamnă pentru un post de deputat.

"Vreau să vă asigur însă că nu voi părăsi Mangalia şi nu voi părăsi locuitorii acestui oraş. Voi candida în toamnă pentru postul de deputat de Mangalia pe lista USL. Din această funcţie voi putea să fac ceea ce ştiu mai bine, adică să aduc fonduri europene, să aduc investiţii şi locuri de muncă în Mangalia”, a mai spus Tusac.

El a fost primar al municipiului Mangalia din anul 2008.

Radu Mazăre declara, joi, că Tusac ar trebui să se retragă din cursa electorală.

"Cred că domnul Tusac ar trebui să facă un pas înapoi şi ar trebui să fie o luptă dusă între locul... impropriu spus locuri fiindcă dacă ele au fost fraudate e mai greu de definit care a fost pe locul 1 sau 2 sau 3. Dar în opinia mea ar trebui ca domnul Tusac să se retragă şi să joace candidatura cei care sunt pe locul 1 şi pe locul 2. Cred că nu este bine pentru Mangalia să câştige Iorguş, cred că e bine să încerce o altă variantă”, afirma Mazăre, care a menţionat că decizia de a se retrage sau nu îi aparţine doar lui Mihai Claudiu Tusac.

În urma alegerilor din 10 iunie, Primăria Mangalia a fost câştigată de către candidatul PDL Zanfir Iorguş. El a obţinut 31,92 la sută din voturi, fiind urmat de Cristian Radu, candidat independent, dar susţinut de PNL, cu 29,94 la sută şi de Mihai Claudiu Tusac, cu 26,11 la sută. Iorguş a mai fost primar al Mangaliei între 1996 şi 2008.

Biroul Electoral Central a decis, în 13 iunie, repetarea alegerilor în municipiul Mangalia din cauza mai multor nereguli depistate în cadrul procesului electoral, iar acestea vor avea loc pe data de 24 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici