Alertă COVID-19 la secţia de Pediatrie a unui spital din ţară. O asistentă a fost depistată cu virusul

  • Femeia a fost testată la intrarea în tură
  • Luni, femeia a venit la serviciu după 14 zile de stat acasă
  • Asistenta este asimptomatică, dar a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova
  • Peste 600 de cadre medicale de la SJU Craiova au fost testate pentru COVID-19, cu bani din sponsorizări
7391 afișări
Imaginea articolului Alertă COVID-19 la secţia de Pediatrie a unui spital din ţară. O asistentă a fost depistată cu virusul

O asistentă de la Pediatrie, cu COVID-19. Epidemiologii încearcă să afle dacă a intrat în contact cu copiii internaţi

O asistentă medicală care lucrează în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost diagnosticată cu COVID-19. Femeia a fost testată luni, la intrarea în tură, iar rezultatele analizelor au sosit marţi.

Potrivit unor surse medicale, asistenta a fost ultima dată la serviciu în data de 25 aprilie. Conform programului de lucru din perioada epidemiei, în secţiile considerate “cu risc”, cadrele medicale lucrează 7 zile consecutiv, apoi stau acasă 14 zile.

Asistenta nu avea simptome ale infecţiei cu SARS-COV2, însă pentru că rezultatul testului a fost pozitiv, aceasta a fost internată în spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a decis ca toţi angajaţii unităţii să fie testaţi periodic. Până acum, aproximativ 600 de cadre medicale au făcut analizele pentru depistarea COVID-19. Două asistente au fost pozitive. Testele se fac cu bani din sponsorizări întrucât procedura nu permite testarea preventivă.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici