Alertă în Maramureş, Vadul Izei. ACCIDENT între un autobuz cu 50 de persoane şi un camion/ UPDATE: 17 persoane rănite, între care două în stare gravă. A fost deschis dosar penal

Este alertă în Maramureş, în urma impactului dintre un autobuz în care se aflau 50 de persoane şi un autocamion, în localitatea Vadul Izei. Şapteisprezece persoane au fost transportate la spital, luni, în urma accidentului dintre un autobuz şi un autocamion, de la Vadul Izei, din judeţul Maramureş, două fiind în stare gravă, dar cooperante, potrivit bilanţului transmis de IGSU.

5575 afișări
Imaginea articolului Alertă în Maramureş, Vadul Izei. ACCIDENT între un autobuz cu 50 de persoane şi un camion/ UPDATE: 17 persoane rănite, între care două în stare gravă. A fost deschis dosar penal

Alertă în Maramureş | 13 răniţi, în urma unui accident între un autobuz cu 50 de persoane şi un autocamion

O singură persoană a fost încarcerată, aceasta fiind scoasă din autobuz de echipajul de Descarcerare şi predată conştientă echipajului de prim-ajutor SMURD.

Iniţial, ISU Maramureş a transmis că zece persoane au fost transportate la spital, dintre care una în stare gravă.

Accidentul a avut loc în localitatea Vadul Izei, între un autobuz în care se aflau 50 de persoane şi un autocamion.

Poliţiştii rutieri cercetează cauzele producerii accidentului.

Dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă după accidentul de la Vadu Izei

Poliţiştii maramureşeni au deschis dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului care a avut loc, luni, pe raza localităţii Vadu Izei, soldat cu 18 victime şi în care au fost implicate trei vehicule, între care un autobuz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că şoferi celor trei vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

”Accidentul s-a produs pe DJ 186 între localităţile Vadu Izei şi Onceşti iar în acest caz a fost deschis dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă. O autobasculantă al cărei şofer intenţiona să efectueze un viraj la stânga, a oprit pentru a acorda prioritate autovehiculelor care circulau din sens opus. Şoferul unui autobuz care circula în spatele ei a intrat în depăşire fără să se asigure şi a intrat în coliziune laterală cu o autoutilitară care circula din sens opus şi în coliziune faţă spate cu autobasculanta. Au fost implicate trei vehicule în accident, ai căror şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Circulaţia în zonă a fost restricţionată”, a spus Meteş.

Potrivit acesteia, autobuzul cu circa 50 de pasageri efectua o cursă regulată de persoane spre Sighetu Marmaţiei.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Maramureş au transmis că în urma accidentului de la Vadu Izei au rezultat 18 victime.

”În urma accidentului au rezultat 18 victime, din care una a refuzat transportul la spital, iar o victimă a rămas încarcerată fiind descarcerată de către echipajul de pompieri din Sighetu Marmaţiei. Directorul de salvări medicale de la faţa locului a fost desemnat un medic din cadrul CPU Sighetu Marmaţiei. Toate victimele au fost predate Centrului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sighetu Marmaţiei”, se arată în documentul citat.

Circulaţia a fost reluată pe DJ 186 după aproximativ 2 ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici