Alertă InfoCons: 264 de tipuri de măşti neconforme, dintre care 40,15% sunt contrafăcute

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la măştile de protecţie neconforme, iar din 264 neconforme, 40,15% sunt contrafăcute.

418 afișări
Imaginea articolului Alertă InfoCons: 264 de tipuri de măşti neconforme, dintre care 40,15% sunt contrafăcute

Alertă InfoCons: 264 de tipuri de măşti neconforme, dintre care 40,15% sunt contrafăcute

Conform datelor colectate, în prezent sunt 264 tipuri de măşti neconforme, date raportate în perioada ianuarie 2020 – august 2021.

Din punct de vedere al ţărilor care au emis alertele situaţia este următoarea: 23,86 % au fost emise de Belgia, 18,18 % au fost emise de Germania, 10,61 % au fost emise de România.

În ceea ce priveşte ţara de provenienţă a măştilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situaţii, 85,6 % sunt din Republica Populară Chineză, 6,82% sunt de provenienţă necunoscută, iar 3,79 % sunt din Turcia.

Totodată, conform datelor colectate, 40,15 % din măştile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafacute.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenţi de unde, ce şi cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenţi la informaţiile de pe etichetă, uneori produsele achiziţionate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiţi informaţiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstraţi bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneţi o reclamaţie”, spune Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici