Alertă la încă o şcoală din Dolj: Nouă copii au ajuns la spital cu stări de rău, după deratizare

  • Nouă copii de clasa a 4-a de la şcoala din oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, au ajuns la spital cu stări de rău
  • Conducerea şcolii ar fi cerut medicului veterinar din localitate să facă deratizare, marţi seara
  • Elevii au aceleaşi simptome ca cei de la şcoala din Daneţi, unde sunt afectaţi 17 copii
1593 afișări
Imaginea articolului Alertă la încă o şcoală din Dolj: Nouă copii au ajuns la spital cu stări de rău, după deratizare

Alertă la încă o şcoală din Dolj

Nouă copii de la o şcoală din oraşul Dăbuleni au ajuns la spital, miercuri, după ce au prezentat vărsături şi dureri de cap, potrivit ISU Dolj.

Elevii erau la şcoală când au început să se simtă rău şi au fost duşi de dascăli la Spitalul din oraşul Dăbuleni.

Inspectorul şef al ISU Oltenia, colonel Constantin Florea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că echipele CBRN, dar şi medicii au plecat spre Dăbuleni. Acestea se aflau la Daneţi unde miercuri dimineaţa 17 copii de clasa a treia s-au simţit rău.

Potrivit şefului ISU Dolj, primele analize făcute la şcoala din Daneţi nu au arătat nicio substanţă periculoasă care ar fi putut cauza starea de rău.

Potrivit şefului ISU Dolj, elevii vor fi transportaţi la trei spitale din Craiova. Aceştia nu pot fi consultaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Bănie pentru că unitatea este în carantină din cauza gripei.

 

Şi la această şcoală s-a făcut deratizare 

 

Mai multe învăţătoare de la şcoala din Dăbuleni au povestit pentru MEDIAFAX că, marţi după amiază, conducerea şcolii a cerut medicului veterinar din localitate să facă o deratizare în şcoală.

Ilona Epure, învăţătoare, a declarat pentru MEDIAFAX că miercuri dimineaţa, în cele două corpuri de clădire ale şcolii se simţea un miros înţepător. Aceasta susţine că a fost nevoită să stea cu geamurile deschise toată dimineaţa.

„Ieri după-amiază, nu ştiu exact la ce oră, am înţeles că s-a făcut o deratizare. Eu sunt învăţătoare la şcoala care este structură a Liceului Teoretic. La noi nu s-au înregistrat cazuri de intoxicaţii, doar la liceu. S-a făcut această deratizare şi la noi, la structură, dar nu am avut cazuri să le fie rău. Se simţea un miros înţepător, încă de dimineaţă, dar noi am stat foarte mult cu ferestrele deschise. (...) Conducerea şcolii nu discută cu învăţătorii, ţine legătura prin secretare sau prin femeile de serviciu. Nu ştim de ce au făcut această deratizare în mijlocul săptămânii. A venit doamna Adriana Cojocaru, directorul adjunct, care a spus că n-a ştiut absolut nimic, decizia îi aparţine directorului care trebuie să-şi asume. Deratizarea, am înţeles că a făcut-o un medic veterinar care are firmă”, spune învăţătoarea.

Un alt dascăl de la şcoală a declarat că a ţinut uşa şi geamurile deschise pentru că făcea repetiţii şi a ştiut că „arsurile” pe care le simţeaau în piept erau „de la substanţe”.

Copiii i-au spus dascălului că îi doare în „capu’ pieptului”, dar a crezut că era pentru că dansau.

„Ne-au spus copiii şi profesorii că se vedea pe jos substanţa. Nu ştiu cu ce au dat, dar a venit aseară medicul veterinar, în condiţiile în care toţi copiii de la clasele I-IV încep orele la 8.00”, a declarat un alt dascăl de la şcoala Dăbuleni.

Subprefectul de Dolj confirmă că la Dăbuleni s-a făcut dertizare în şcoală. Autorităţile au deschis o anchetă.

„Echipele sunt acolo încă. Este devreme să avem un rezultat, dar ştim că la Dăbuleni a fost dezinfecţie, dar a fost şi la şcoala generală şi la liceu, adică în toate clasele. Nu a fost nimic special în clasa unde s-au simţit rău copiii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniela Dobrin, subprefectul judeţului Dolj.

Şi poliţiştii fac verificări la cele două şcoli din Dolj, Daneţi şi Dăbuleni, unde miercuri mai mulţi copii s-au simţit rău în timpul orelor şi au ajuns la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici