Alertă meteo de ploi torenţiale şi vânt puternic, sâmbătă şi duminică, în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o informare de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate, valabilă de sâmbătă dimineaţa şi până duminică seara, în cea mai mare parte a României.

10441 afișări
Imaginea articolului Alertă meteo de ploi torenţiale şi vânt puternic, sâmbătă şi duminică, în aproape toată ţara

Alertă meteo de ploi torenţiale şi vânt puternic, sâmbătă şi duminică, în aproape toată ţara

Metetorologii avertizează că în mai toată ţara vor exista perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, iar pe arii restrânse, căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe suprafeţe mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp, mai informează ANM.

În vestul, nordul şi centrul ţării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii mici cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici