Alexei Navalnîi este acuzat de defăimare. Opozantul lui Putin a fost găsit vinovat pentru calomnierea unui veteran din al Doilea Război Mondial

  • Alexei Navalnîi a fost condamnat la plata unei amenzi de 11.500 de dolari
  • Opozantul rus a fost găsit vinovat pentru calomnierea unui veteran din al Doilea Război Mondial
  • Navalnîi rămâne cu o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare
1521 afișări
Imaginea articolului Alexei Navalnîi este acuzat de defăimare. Opozantul lui Putin a fost găsit vinovat pentru calomnierea unui veteran din al Doilea Război Mondial

Sursa foto: profimedia

A fost o zi plină de evenimente pentru Alexei Navalnîi. Opozantul rus a primit două condamnări, ieri, din partea unei instanţe din Moscova. Aflat în sala de judecată, principalul critic al Kremlinului a primit decizia relaxat, chiar cu zâmbetul pe buze. 

Opozantul în vârstă de 44 de ani a fost condamnat la plata unei amenzi de 850.000 de ruble, adică aproape 10.000 de euro.

Motivul? Defăimarea adusă unui veteran de război, pe care Navalnîi l-a numit, anul trecut, corupt şi trădător. Asta după ce bărbatul de 94 de ani susţinuse într-un clip de campanie referendumul prin care au fost consolidate puterile preşedintelui rus Vladimir Putin

Tot ieri, tribunalul din Moscova a respins apelul activistului pentru condamnarea primită după ce a încălcat controlul judiciar. 

Navalnîi va avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de doi ani şi şase luni, cu doar două luni mai puţin decât verdictul iniţial. Asta în ciuda faptului că, la începutul săptămânii, CEDO i-a cerut Rusiei eliberarea de îndată a lui Navalnîi. 

Fără succes însă. Autorităţile de la Moscova nu doar că au refuzat să îl elibereze pe opozantul rus, dar au acuzat chiar amestecul altora în treburile interne ale ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici