Alina Ghica şi-a anunţat candidatura la funcţia de vicepreşedinte al CSM şi a fost audiată

Judecătoarea Alina Ghica şi-a anunţat candidatura la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, moment în care patru membri ai CSM s-au ridicat şi au părăsit sala.

312 afișări
Imaginea articolului Alina Ghica şi-a anunţat candidatura la funcţia de vicepreşedinte al CSM şi a fost audiată

Alina Ghica (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Imediat după ce Alina Ghica şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, judecătorul Horaţius Dumbravă s-a ridicat şi a spus că părăseşte sala, pentru că este inacceptabil ca un proiect de management să fie depus cu 40 minute înainte de prezentare.

Dumbravă a fost urmat de de alţi trei membri ai CSM, respectiv Adrian Neacșu, Alexandru Şerban şi Marius Tudose.

Alina Ghica a fost audiată de membrii CSM prezenţi în sala de şedinţe, urmând ca aceştia să voteze pentru noul vicepreşedinte al Consiliului.

Procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ea fiind până în prezent vicepreşedinte al instituţiei.

Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă cu zece voturi, în timp ce contracandidatul ei, judecătorul Mircea Aron, a fost votat de opt membri CSM.

Hăineală este primul procuror care devine preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

După alegerea preşedintelui CSM, Alina Ghica şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al instituţiei.

Anul trecut, Alina Ghica şi Oana Schmidt Hăineală şi-au depus un proiect comun, însă pe parcursul anului s-a simţit faptul că vicepreşedinta Consiliului, procuroarea Hăineală, a condus mai mult decât preşedinta Ghica.

Surse din magistratură spuneau încă de joi că anul acesta cele două magistrate vor să facă rocada, astfel ca Hăineală să preia conducerea, iar Ghica să-i fie vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici