Alina Gorghiu: Proiectul „Legii fugarilor”, adoptat de Senat

Senatul a adoptat proiectul de lege al Ministerului Justiţiei prin care persoanele condamnate la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau la închisoare şi care nu se predau autorităţilor în termen de 7 zile vor fi pedepsite şi pentru infracţiunea de ”evadare”, anunţă Alina Gorghiu.

626 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Proiectul „Legii fugarilor”, adoptat de Senat

Alina Gorghiu: Proiectul „Legii fugarilor”, adoptat de Senat

„Pledez pentru o procedură urgentă şi la Camera Deputaţilor, for decizional! Este nevoie de această lege, pentru a combate comportamentul ”fugarilor”, care nu e de ieri, de azi! Altfel, s-ar putea greşit interpreta că statul acceptă tacit sustragerea unora de la executarea pedepsei definitive. Şi nu asta e realitatea! Toti fugarii României trebuie să îşi ispăşească pedepsele privative de libertate în închisorile de aici. Standardele CEDO sunt respectate”, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

În prezent, 1.845 de persoane extrădate sau predate execută pedepsele în penitenciarele din România.

„În plus, investiţiile Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru modernizarea condiţiilor din penitenciare sunt la cote înalte. Chiar astăzi, la Rahova, a fost marcată finalizarea unei investiţii în valoare de peste un milion de lei, bani care au fost utilizaţi pentru crearea unui număr de 108 locuri noi de cazare şi modernizarea a altor 88. Sunt paşi înainte pentru sporirea încrederii publicului în justiţie şi în respectul faţă de lege!”, adaugă ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici