Alocaţia pentru copii, suspendată dacă nu este încasată trei luni

Sumele reprezentând alocaţia de stat pentru copii în vârstă de până la 18 ani vor fi înmânate prin mandat poştal, cont curent personal sau cont de card, iar plata va fi suspendată dacă banii transferaţi prin poştă nu vor fi încasaţi timp de trei luni consecutiv.

1486 afișări
Imaginea articolului Alocaţia pentru copii, suspendată dacă nu este încasată trei luni

Alocaţia pentru copii, suspendată dacă nu este încasată trei luni (Imagine: Mediafax Foto)

Alocaţia va fi din nou plătită, în cazul suspendării, pe bază de cerere scrisă întocmită de reprezentantul legal al copilului sau de tânăr, care se înregistrează la direcţia teritorială.

Alocaţia se acordă pe baza de cerere completată şi semnată de reprezentantul legal al copilului, însoţită de originalul şi copia certificatului de naştere al copilului şi al actului de identitate al reprezentantului legal, precum şi de documentele din care să rezulte situaţia juridică a copilului faţă de reprezentantul legal şi orice alte documente justificative, conform normelor metodologice de aplicare a Legii privind alocaţia de stat pentru copii, aprobate, miercuri, de Guvern.

Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie, cu excepţia celor care repetă studiile din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.

Cererile pentru stabilirea alocaţiei de stat pentru copii şi actele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestui drept se depun şi se înregistrează la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti, pe raza cărora îşi au domiciliul sau reşedinţa, după caz, reprezentanţii legali ai copiilor.

Primarii au obligaţia de a transmite lunar direcţiilor teritoriale, până la data de 1 ale fiecărei luni, cererile înregistrate în luna anterioară, precum şi documentele justificative. Acordarea alocaţiei se stabileşte prin decizie a directorului executiv al direcţiei teritoriale în termen de zece zile lucrătoare de la transmiterea cererii de către primari.

Alocaţia se plăteşte reprezentantului legal al copilului, iar după împlinirea vârstei de 14 ani plata se poate face direct titularului, cu încuviinţarea reprezentantului legal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici