Alocaţiile copiilor vor creşte o singură dată în 2021, cu 20%. Guvernul Orban promisese două majorări

  • Alocaţiile copiilor cresc doar o singură dată anul viitor, cu 20%
  • În ordonanţa Guvernului Orban erau prevăzute două majorări, în total de 40%
  • Cosmina Ezer, mamă: Alocaţia de acum nu ajunge nici pentru baniii de buzunar pentru o lună de zile
6173 afișări
Imaginea articolului Alocaţiile copiilor vor creşte o singură dată în 2021, cu 20%. Guvernul Orban promisese două majorări

Florin Cîţu a schimbat ordonanţa privind majorarea alocaţiilor. De la 1 ianuarie, copiii vor primi cu 20% mai mulţi bani. Următoarea creştere de 20 de procente nu va mai veni în iulie, aşa cum promisese Guvernul condus de Orban.

Cosmina Ezer este mama unui băiat de 13 ani şi s-a resemnat. Nu mai aşteaptă nimic din partea statului.

Cosmina Ezer, mamă: Am un băieţel de 13 ani, deci practic am început cu alocaţia de la 20 de lei. Ea a crescut gradual, însă indiferent cât de mult ar creşte, şi dacă ar fi crescut cu 40%, oricum suntem pe ultimul loc. Probabil că au făcut-o doar din cauza presiunilor, nu din alte motive.

Comparaţia cu alte ţări te va întrista şi mai rău. Alocaţia din România este una dintre cele mai mici, alături de cea din Bulgaria, Slovacia şi Polonia.

Cosmina Ezer, mamă: Acum alocaţia este 185 de lei. Acum din aceşti 185 de lei ar trebui să strâng vreo 3 luni să-i cumpăr un joc, vreo 2 luni să-i cumpăr caietele necesare. Doar cu 185 de lei nu cred că există vreun părinte care să acopere măcar o necesitate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici