Alte 3 cazuri de West Nile confirmate în România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 41

Încă trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, astfel că numărul total al persoanelor afectate de această maladie a ajuns la 41, informează, luni, Ministerul Sănătăţii.

27 afișări
Imaginea articolului Alte 3 cazuri de West Nile confirmate în România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 41

Alte 3 cazuri de West Nile confirmate în România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 41 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele trei cazuri confirmate cu infecţia West Nile au fost în municipiul Bucureşti (două cazuri) şi judeţul Cluj (un caz).

Datele furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi rezultatul probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino indică faptul că în ultima perioadă nu a mai fost înregistrat niciun deces.

Astfel, numărul cazurilor de West Nile confirmate se ridică în prezent la 41, iar numărul de decese rămâne cel de săptămâna trecută, respectiv patru.

Situaţia cazurilor de îmbolnăvire cu West Nile, pe judeţe, indică faptul că în Dolj, Buzău, Galaţi, Teleorman, Călăraşi, Vrancea şi Mehedinţi au fost înregistrate câte un caz, în Alba şi Cluj câte două cazuri, în Sibiu, Mureş şi Iaşi câte trei cazuri, în Ialomiţa patru cazuri, în Constanţa opt cazuri şi în Bucureşti nouă cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici