Alţi 2 turişti români au fost confirmaţi cu COVID-19 în Grecia. Care este starea lor/ UPDATE: Guvernul Greciei este îngrijorat de cazurile de coronavirus depistate la turişti străini

Alţi doi turişti români au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 în Grecia, anunţă Ministerul de Externe, după ce săptămâna trecută, o altă turistă a fost confirmată cu noul coronavirus. Ulterior, Guvernul Greciei a transmis joi că este îngrijorat de cazurile de coronavirus depistate la turişti străini.

14556 afișări
Imaginea articolului Alţi 2 turişti români au fost confirmaţi cu COVID-19 în Grecia. Care este starea lor/ UPDATE: Guvernul Greciei este îngrijorat de cazurile de coronavirus depistate la turişti străini

Alţi 2 români confirmaţi cu COVID-19 în Grecia

Autorităţile din Grecia au exprimat îngrijorare faţă de creşterea numărului cazurilor de coronavirus, în principal în rândul turiştilor străini, semnalând că ar putea impune noi restricţii antiepidemice

Un cetăţean român aflat în Insula Thassos şi un alt cetăţean român aflat în Paralia Katerini au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, a informat joi MAE.

Cetăţeanul român aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei, iar starea sa de sănătate este bună.

Celălalt cetăţean român, aflat în Paralia Katerini, a anunţat telefonic Consulatul General al României la Salonic că a primit rezultat pozitiv la testarea efectuată la intrarea pe teritoriul Greciei. Starea acestuia de sănătate este de asemenea bună, transmite MAE. 

Ministerul de externe român atenţionează că procedura aplicabilă turiştilor care sunt testaţi pentru infecţia cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. 

Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză îşi vor continua călătoria către destinaţia finală în aşteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore.

Autorităţile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanţarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local şi să îşi monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecţiei cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

În legătură cu punctul de frontieră Kulata-Promachonas, Ambasada României la Atena a solicitat clarificări autorităţilor elene competente care au menţionat că, la acest moment, testarea se face în continuare aleatoriu, în limita numărului de teste disponibile, susţine MAE. Precizările vin în contextul în care agenţia de presă bulgată a transmis că toţi cetăţenii care trec prin graniţa cu Grecia sunt testaţi pentru Covid-19.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici