Alţi 64 de taximetrişti, sancţionaţi după noi controale în zona Aeroportului Otopeni

Aţi 64 de taximetrişti au fost sancţionaţi contravenţional după noi controale efectuate vineri, timp de patru ore, în zona Aeroportului Otopeni, de către poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Ilfov şi cei ai Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene, împreună cu specialişti de la Registrul Auto Român.

104 afișări
Imaginea articolului Alţi 64 de taximetrişti, sancţionaţi după noi controale în zona Aeroportului Otopeni

Alţi 64 de taximetrişti, sancţionaţi după noi controale în zona Aeroportului Otopeni (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Între orele 11.00 şi 15.00, au fost controlate 122 de autoturisme, pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor, precizează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.740 lei, dintre care şapte la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 56 pentru încălcarea prevederilor OUG195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi una la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost reţinute 14 certificate de înmatriculare.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, potrivit Poliţiei Române.

În plus, autorităţile au decis ca aeroporturile şi gările mari să fie patrulate permanent de echipe mixte, formate din poliţişti şi jandarmi, care, alături de restul structurilor cu atribuţii de pază, vor supraveghea inclusiv activitatea taximetriştilor din zonă.

Măsurile vin la două săptămâni după ce o japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici