Ambasada SUA: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti precizează, ca răspuns la o solicitare din partea presei, că nu ar trebui ”să se facă abuz de imunitatea parlamentară” pentru ca o persoană oarecare să fie apărată de răspundere.

211 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva

Ambasada SUA: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva

“Ambasada nu comentează cazuri individuale. Cu toate acestea, noi credem că nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege şi nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere”, se arată în răspunsul ambasadei SUA în ţara noastră.

Deputaţii au respins marţi cererea DNA de urmărire penală a Rovanei Plumb, în dosarul "Insula Belina", cu 183 de voturi împotrivă şi 99 de voturi pentru.

DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar este vizată şi fostul vicepremier Sevil Shhaideh. Acuzaţiile fac referire la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici