Ambasadorul Rusiei în România: Rusia îi invită în mod regulat pe reprezentanţii NATO la exerciţii

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a declarat, miercuri seara, la Timişoara, că Rusia îi invită pe reprezentanţii NATO la toate exerciţiile militare care se desfăşoară pe teritoriul ţării, dar “nu toţi le onorează”.

1550 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei în România: Rusia îi invită în mod regulat pe reprezentanţii NATO la exerciţii

Ambasador Rusia în România: Rusia îi invită în mod regulat pe reprezentanţii NATO la exerciţii (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Valery Kuzmin a spus că vizite de evaluare precum cea efectuată, în aceste zile, la Divizia 2 Infanterie Buzău, de o echipă din Rusia, au loc în mod “regular şi planificat”, dar şi că Rusia îi invită pe reprezentanţii NATO la toate exerciţiile militare care se desfăşoară pe teritoriul ţării, dar “nu toţi le onorează”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Există o serie de acorduri în Europa privind măsurile de consolidare a încrederii în domeniul militar şi asemenea inspecţii reciproce, precum cea efectuată de experţii ruşi, se întâmplă în mod regular şi planificat, pe baza acelor acorduri privind măsurile de încredere în domeniile militare'', a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse în România, la Timişoara, întrebat de jurnalişti cum comentează vizita unei echipe de verificare din Rusia la Divizia 2 Infanterie Buzău.

De asemenea, Valery Kuzmin a afirmat că Rusia îi invită pe reprezentanţii NATO la toate exerciţiile militare mari care se desfăşoară pe teritoriul ţării, dar că nu toţi acceptă invitaţiile.

“În plan organizatoric, ambasada nu are nicio legătură în asemenea inspecţii, care vin şi pleacă pe linie militară. În cele opt luni pe care le-am petrecut aici, am auzit de cel puţin trei asemenea inspecţii, dar eu personal nu am văzut cu ochii mei niciuna. În completarea acestor acorduri, Rusia îi invită în mod regulat pe reprezentanţii militari ai NATO la toate exerciţiile militare cât de cât mari, care se desfăşoară pe teritoriul Rusiei, dar nu toţi le onorează'', a adăugat ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Ministerul Apărării Naţionale, “în perioada 27 – 29 martie, o echipă de verificare din Federaţia Rusă se află în România pentru a efectua o vizită de evaluare la Divizia 2 Infanterie Buzău, în conformitate cu prevederile Documentului de la Viena 2011 privind unele măsuri de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE”.

Totodată, Valery Kuzmin şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la mişcările de stradă din Rusia, din ultimele zile.

“Acum două, trei zile, în Rusia au avut loc nişte demonstraţii care au fost împotriva corupţiei, lucru susţinut de toţi ruşii, cum probabil acest lucru este susţinut şi de toţi românii. Demonstraţiile care au avut loc au fost o exprimare liberă a părerilor unor cetăţeni, dar în unele oraşe, acestea nu au îndeplinit prevederile legislaţiei ruseşti. Conform legislaţiei ruseşti în vigoare, autorităţile locale pot stabili locurile în care manifestările pot să aibă loc şi aceşti manifestanţi nu au luat în calcul că s-a interzis să fie manifestări în anumite locaţii. Cei care au încălcat această prevedere legislativă au fost reţinuţi temporar de poliţie şi li s-a explicat că este impermisibil să procedeze în felul acesta, iar cei mai activi au primit amenzi sau în unele cazuri au primit pedepse de detenţie de zece zile în care o să facă ceva util pentru societate, de exemplu, o să măture străzile”, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Valery Kuzmin s-a aflat, miercuri, într-o vizită de lucru în judeţul Timiş. Ambasadorul s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerţ Timiş, cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri locale, dar şi cu prefectul Mircea Băcală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici