Ambulanţa Vaslui a dat în judecată DSP în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la Spitalul Huşi

Serviciul de Ambulanţă Vaslui a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la Spitalul Huşi, la 40 de minute de la internare, după ce instituţia a fost amendată cu 20.000 de lei pe motiv că nu ar fi respectat protocolul privind direcţionarea copilei.

107 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa Vaslui a dat în judecată DSP în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la Spitalul Huşi

Ambulanţa Vaslui a dat în judecată DSP în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la Spitalul Huşi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat în instanţă anularea amenzii de 20.000 de lei aplicată în cazul fetiţei de patru ani, moartă în urmă cu o lună la Spitalul Huşi la 40 de minute de la internare

În acest sens, SAJ a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, instituţia care a aplicat sancţiunea în urma controlului dispus şi desfăşurat de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Conducerea Ambulanţei Vaslui consideră total nejustificată amenda dată de autorităţile sanitare vasluiene, în condiţiile în care nu ar fi încălcat protocolul privind direcţionarea fetiţei atunci când a fost internată în spitalul din Huşi.

"Angajaţii Serviciului de Ambulanţă sunt nevinovaţi faţă de ceea ce s-a întâmplat în cazul morţii acelei fetiţe. Noi am avertizat în scris, încă de la începutul lunii septembrie, DSP Vaslui, instituţia care, de altfel, ne-a amendat, că gravidele şi copiii nu sunt primiţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) a Spitalului Huşi, venind şi cu exemple în acest sens. Unitatea medicală huşeană ne-a trimis răspuns că nu este spaţiu suficient la Urgenţe, fără a ţine cont de informarea noastră. Referindu-ne direct la cazul acelei morţi suspecte pentru care am fost şi noi amendaţi, echipajul de pe Ambulanţă nu a mai trecut pe la CPU pe motiv că fetiţa mergea pe picioarele sale când a coborât din autosanitară, fără a fi considerată o urgenţă”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Mai multe instituţii şi persoane responsabile de buna desfăşurare a actului medical în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la 40 de minute de la internare au fost sancţionate de comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor, între care şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, cu 20.000 de lei, deoarece nu a dus fetiţa de patru ani la Compartimentul de Primiri Urgenţe a spitalului huşean, ci direct la Secţia de Pediatrie.

Ministerul Sănătăţii a declanşat, în urmă cu o lună, o anchetă la Spitalul Huşi în cazul fetiţei de patru ani moartă în condiţii suspecte la 40 de minute de la internare, după ce a fost diagnosticată cu laringită acută, pe lângă examinarea documentelor fiind audiate şi cadrele medicale implicate în acest caz.

Fetiţa de patru ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a murit în 4 octombrie la Spitalul Municipal Huşi, la 40 de minute de la internare, iar părinţii acesteia acuză de malpraxis cadrele medicale.

Fetiţa a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril” şi a primit tratament cu antibiotic. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Părinţii fetiţei au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care au cerut explicaţii cu privire la decesul fiicei lor.

Şi Colegiul Medicilor şi Poliţia au deschis anchete în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici