Amendament adoptat la Legea bugetului: Candidaţii care au obţinut nota 7 în 2013 şi 2014 se pot titulariza

Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat, miercuri noaptea, cu unanimitate, un amendament la Legea bugetului de stat pe 2014, depus de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care prevede că devin titulari şi candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul de titularizare în anii 2013 şi 2014.

4299 afișări
Imaginea articolului Amendament adoptat la Legea bugetului: Candidaţii care au obţinut nota 7 în 2013 şi 2014 se pot titulariza

Amendament adoptat la Legea bugetului: Candidaţii care au obţinut nota 7 în 2013 şi 2014 se pot titulariza (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Amendamentul prevede introducerea unui nou alineat la articolul 30 din Legea bugetului de stat pe 2014, cu următorul cuprins: "De prevederile articolului 253, alin. 1) din Legea Educaţiei beneficiază în anul 2014 şi candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul de titularizare în anii 2013 şi 2014".

"Este vorba de un text nou. Un asemenea amnedament am avut şi în Legea bugetului pe anul 2013. Legea (Educaţiei, n.r.) rezolvă numai pentru cei care până în 2012 au obţinut nota şapte şi au dreptul să beneficieze de această medie. Anul trecut prin Legea bugetului am rezolvat pentru cei care au obţinut cel puţin şapte la examentul de titularizare din 2013. Legea bugetului din 2013 nu mai este valabilă în 2014 să vă rog prin acest amendament să aceptăm pentru cei doi ani - 2013 şi 2014 - un beneficiu pentru cadrele didactice care au obţinut note mari la titularizare dar, din cauză de lipsă de posturi, nu au putut să se şi titularizeze şi participă cu nota obţinută în 2013 şi 2014 în anul 2014", a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a precizat că Guvernul susţine amendamentul.

În consecinţă, amendamentul iniţiat de senatorul PSD Ecaterina Andronescu a fost supus votului, întrunind unanimitatea opţiunilor membrilor comisiilor.

"Sper ca până la Legea bugetului pe anul următor să rezolvăm printr-o lege care să statueze definitiv acest drept", a mai spus Ecaterina Andronescu, care a venit special la şedinţa Comisiilor de Buget-Finanţe pentru a susţine acest amendament, deşi lucrăririle se desfăşurau după miezul nopţii.

Articolul 253 din Legea Educaţiei prevede: "Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul naţional unic de titularizare în ultimii 3 ani, anteriori intrării în vigoare a prezentei legi, care au obţinut cel puţin nota 7 şi au ocupat un post/catedră devin titulari ai şcolii respective dacă: a) se certifică viabilitatea postului/catedrei; b) consiliul de administraţie al şcolii respective este de acord".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici