Ameninţare falsă cu bombă la bordul unei aeronave, la Timişoara

Turnul de control al Aeroportului Internaţional Timişoara a anunţat că un comandant de aeronavă, care iniţial a refuzat să-şi spună identitatea, a informat, miercuri dimineaţă, că la bordul unui avion ar fi plasată o bombă, la aeroport fiind trimise maşini de Poliţie, jandarmi, pompieri şi salvări.

139 afişări

Imaginea articolului Ameninţare falsă cu bombă la bordul unei aeronave, la Timişoara

Ameninţare falsă cu bombă la bordul unei aeronave, la Timişoara (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă Banat, Mihai Benga, ameninţarea cu bombă a fostanunţată de comandantul unei aeronavei aparţinând companiei lowcost Wizz Air care a decolat de laTimişoara spre Londra, aceasta fiind întoarsă la sol, iar, la oratransmiterii acestei ştiri, cei 165 de pasageri fiindevacuaţi.

Conform sursei citate, imediat după ce comandantul aeronavei aanunţat existenţa unei bombe la bord, fără să dea detalii în primăfază despre cursa pe care operează, turnul de control a alertatimediat forţele antitero, Poliţia, Jandermeria şi pompierii, urmândca abia apoi să fie stabilit despre ce cursă era vorba, precum şidate despre comandantul respectiv.

"Aeronava a decolat în jurul orei 6.30, iar după zece minute afost informat turnul de control că la bordul aeronavei ar exista obombă. Aeronava a revenit deja la sol de câteva minute, iar cei 165de pasageri au fost evacuaţi. La această oră se face controlulantitero.", a declarat Mihai Benga.

Conform directorului aeroportului, Cornel Sămărtinean,aeroportul Timişoara nu a fost închis.

Pasagerii sunt în sigurnaţă, într-una dinsălile aeroportului.

Ameninţarea nu sereferă la o cursă a companiei Wizz Air

Aeronavă Wizz Air

Compania Wizz Air precizează că operatorii turnului dela Timişoara şi-au cerut scuze şi au confirmat că ameninţarea cubombă la bordul unei aeronave nu se referea la o cursă Wizz Air, cila un alt zbor.

"Astăzi (miercuri-n.r.) a avut loc o ameninţare cu bombă falsăasupra unui zbor Wizz Air pe ruta Timisoara - Londra/Luton. Turnulde control din Timişoara a confirmat că a fost vorba de o greşealăşi că ameninţarea se referă la aeronava unei alte companii.Operatorii turnului şi-au cerut scuze şi au confirmat caameninţarea nu se referă la cursă Wizz Air, ci la un alt zbor", searată într-un comunicat al companiei aeriene.

Sursa citată precizează că siguranţa pasagerilor esteprioritatea numărul unu, iar conform procedurilor Wizz Air seefectuează verificările corespunzătoare ameninţării cubombă.

"Repetăm faptul că este o ameninţare care nu se referă la oaeronava Wizz Air, ci la o altă companie", arată sursa citată.

Suspiciune de bombăîntr-un avion al Carpatair care a aterizat laTimişoara

Un avion al companiei Carpatair ce a decolat, miercuridimineaţă, de la Bucureşti şi a aterizat la Timişoara va fiverificat, întrucât există suspiciunea plasăriiunei bombe la bord.

Pasagerii cursei Carpatair care a ajuns la Timişoara, aufost debarcaţi şi dirijaţi spre zona de control de peaeroportul timişorean, urmând ca şi aeronava sa fie verificată.

Directorul Dragoş Popescu, din cadrul Carpatair, a declarat căpână la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost sesizate problemela bordul aeronavei, dar se fac verificări, urmând ca avionul săfie reintrodus în orarul de zbor.

"Sunt convins că se fac verificări, dar aeronava corespunde dinpunct de vedere tehnic şi poate pleca mai departe. Pot să vă spuncă în această dimineaţă (miercuri dimineaţă - n.r.) cursa Timişoara- Roma figura ca anulată, dar din motive comerciale, pentru că nuerau pasageri. Probabil aeronava va pleca mai departe, dar laaceastă oră nu se ştie pe ce cursă va fi direcţionată aceastăaeronavă, pentru că procedurile noastre impun o oră de pauză peaeroportul din Timişoara", a spus Dragoş Popescu.

Surse din cadrul aeroportului afirmă că atunci când s-a primitameninţarea cu bombă a fost precizat numele unui pasager,care s-ar fi aflat în cursa Wizzair Timişoara - Londra, care a fostîntoarsă la sol.

În urma verificărilor, s-a constatat că numelepasagerului nu figura pe lista cursei respective, ci pe cea acursei Carpatair Bucureşti - Timişoara.

La ora transmiterii acestei ştiri, se fac verificări alepasagerilor care au venit de la Bucureşti la Timişoara.

Procurorii DIICOTinvestighează alarma cu bombă de la bordul aeronavei care a decolatde la Timişoara

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism au demarat investigaţii cuprivire la alarma cu bombă la bordul unei aeronave care a decolatde la Timişoara miercuri dimineaţa şi care a fost întoarsă dincursă, a declarat procurorul şef Codruţ Olaru.

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a confirmat, pentru MEDIAFAX, căprocurorii au declanşat cercetări cu privire la cazul înregistratla Timişoara, respectiv identificarea persoanei care a lansatalarma cu bombă, producând panică.

Olaru a refuzat să dea alte detalii cu ancheta în acest caz.

Specialiştii austabilit că ameninţarea cu bombă de la Timişoara estefalsă

Echipele de pirotehnicieni, poliţişti şi reprezentanţii DIICOTau stabilit, miercuri, că ameninţarea cu bombă care aimplicat Aeroportul din Timişoara a fost falsă, bărbatulal cărui nume a fost indicat de autorul ameninţării fiindchestionat.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Timişoara, Dan Peteri,pirotehnicienii şi poliţiştii din subordinea sa au făcut, miercuridimineaţă, verificări la două aeronave, una a Wizzair şialta a Carpatair, în urma ameninţării cu bombă.

"Am participat la verificări şi în urma acestora s-a stabilit căla bordul celor două aeronave nu se află niciun dispozitivexploziv", a declarat Peteri.

El a precizat că poliţiştii îl chestionează pe bărbatulde la bordul cursei Carpatair Bucureşti - Timişoara al cărui nume afost indicat de autorul ameninţării cu bombă.

Şeful DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a confirmat, la rândulsău, că în urma verificărilor s-a constatat că ameninţarea cu bombăeste falsă.

În urma incidentului de miercuri dimineaţă de pe aeroportul dinTimişoara, nouă curse înregistrează întârzieri de aproximativ ooră.

Cursa Wizzair care a fost întoarsă la sol este programată sădecoleze spre Londra în jurul orei 12.30, pasagerii aşteptând înaeroport.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
AERONAVA AMENINŢARE ,
amenintare cu bomba ,
avion timisoara
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.