Amenzi de 6,6 milioane de lei date de ANPC la 350 de magazine alimentare din lanţuri importante

Amenzi de 6,6 milioane de lei. Acesta este bilanţul de la începutul lunii noiembrie al controalelor desfăşurate de ANPC la 350 de magazine ale unor mari retaileri: mizerie, gândaci, diferenţe între preţuri de la raft şi cele de la casă.

402 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 6,6 milioane de lei date de ANPC la 350 de magazine alimentare din lanţuri importante

Amenzi de 6,6 milioane de lei date de ANPC la 350 de magazine alimentare din lanţuri importante

Pe lângă amenzi, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat 108 avertismente şi au oprit de la comercializare produse alimentare în valoare de 230.000 lei.

În plus au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 45 de magazine.

De asemenea, s-a propus închiderea temporară, pentru o perioadă de până la şase luni, pentru patru unităţi comerciale şi pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni pentru o unitate.

Este vorba despre magazine Auchan şi Penny din întreaga ţară.

Potrivit ANPC, unele dintre nereguli găsite au fost: folosirea unor vitrine frigorifice şi camere de frig deteriorate, vânzarea unor produse alimentare în afara datei limită de consum recomandată de producător, lipsa afişării preţului produselor; comercializarea unor produse fără traducere în limba română a etichetei, folosirea unor spaţii de depozitare cu paviment murdar, cu impurităţi şi resturi de ambalaje, prezenţa, în spaţiul de depozitare a unor gândaci, comercializarea unor pachete de produse (ex: 8 bucăţi la preţ de 6), iar din calculele efectuate, s-a constatat ca informaţia este înşelătoare, diferenţe de preţ între preţul existent la raft faţă de cel de la casa de marcat, etc.

”Continuăm acţiunile vizând marii retaileri. Aşa cum şi mica băcănie de cartier trebuie să respecte consumatorii şi legea, aşa şi aceste băcănii gigantice trebuie să o facă, indiferent de cui aparţin şi ce cifră de afaceri au”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici