Amenzi mai mari pentru operatorii rutieri

Amenzile percepute operatorilor rutieri care nu respectă perioadele de conducere şi de odihnă ale conducătorilor auto au fost ridicate de Guvern cu două-trei ori peste nivelul actual, ajungând până la 6.000 lei, simultan cu majorarea amenzilor pentru folosirea vehiculelor fără aparat de înregistrare

37 afișări
Imaginea articolului Amenzi mai mari pentru operatorii rutieri

Amenzi mai mari pentru operatorii rutieri

Astfel, operatorii de transport care nu vor respecta perioadele zilnice sau săptămânale de conducere ale conducătorilor auto vor fi sancţionaţi cu amenzi de două sau trei ori mai mari, respectiv până la 6.000 de lei, comparativ cu 2.000-3.000 lei în prezent, conform unei ordonanţe aprobate, sâmbătă, de Guvern.

Totodată, pentru utilizarea vehiculelor fără tahograf (aparat de înregistrare) sau a unui vehicul echipat cu tahograf analogic ori pentru utilizarea tahografelor neomologate, operatorii de transport rutier vor plăti amenzi cuprinse între 10.000-20.000 lei.

Aceeaşi amendă va fi plătită şi de operatorii de transport care nu vor stoca, cel târziu la fiecare 28 de zile, datele din cartelele tahografice ale conducătorilor auto sau cei care nu vor păstra înregistrările privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale şoferilor pentru cel puţin un an de la efectuarea acestora.

Amenzi similare vor fi percepute şi conducătorilor de vehiculele dotate cu tahograf, dar care nu utilizează cartela tahografică sau diagrame tahograf.

Potrivit Guvernului, aceste reglementări au scopul de a "înlesni controalele" efectuate ulterior producerii unui accident.

Ordonanţa va intra în vigoare în trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici