Ample verificări la nivelul tuturor instituţiilor cu privire la eliberarea unor deţinuţi - surse -

Autorităţile penitenciare şi judiciare au declanşat ample verificări cu privire la eliberarea unor deţinuţi din motive medicale sau sociale, care nu au fost reîncarceraţi după expirarea termenului de punere în libertate, au comunicat, duminică seara, surse judicare.

16 afișări
Imaginea articolului Ample verificări la nivelul tuturor instituţiilor cu privire la eliberarea unor deţinuţi - surse -

Ample verificări la nivelul tuturor instituţiilor cu privire la eliberarea unor deţinuţi - surse - (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor statistici ale autorităţilor, 123 de condamnaţi puşi în libertate nu au fost reîncarceraţi după perioada de întrerupere a executării pedepselor, 96 dintre aceştia au fost puşi în libertate din motive medicale, alţi 27 fiind cazuri sociale.

Controlul survine cazului moldoveanului Serghei Gorbunov, condamnat la 15 ani de detenţie pentru atac armat, pus în libertate de un complet de judecată, condus de Maria Nicola, de la Tribunalul Dolj, precizează sursele judiciare citate.

Tribunalul Dolj a comunicat tuturor instituţiilor care aveau competenţă în cazul lui Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, că bărbatul a fost eliberat în urma unei sentinţe de întrerupere a pedepsei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie, Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, soldat cu uciderea a două persoane şi rănirea gravă a alteia, a depus mai multe cereri pentru întreruperea pedepsei.

Citește și:

Tribunalul Dolj a comunicat eliberarea lui Gorbunov tuturor instituţiilor competente din Braşov

Suspectul în cazul jafului din Braşov are antecedente şi în judeţul Hunedoara

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici