ANAF va înfiinţa o structură specializată pentru impozitarea persoanelor cu venituri foarte mari

ANAF va înfiinţa, până la finele anului, o structură specializată pentru impozitarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, încercând să evite riscurile de neconformare, în condiţiile în care cei mai bogaţi români datorează o cincime din impozitul pe venit la nivel naţional stabilit anual.

16 afișări
Imaginea articolului ANAF va înfiinţa o structură specializată pentru impozitarea persoanelor cu venituri foarte mari

ANAF va înfiinţa o structură specializată pentru impozitarea persoanelor cu venituri foarte mari (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"În cadrul ANAF va fi înfiinţată o structură specializată în impozitarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, având în vedere necesitatea gestionării riscurilor care ţin de neconformarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, dar şi asigurarea unor servicii de asistenţă şi a unui dialog bazat pe transparenţă în relaţia cu aceşti contribuabili", se arată în raportul semestrial al ANAF, la capitolul "Angajamente pentru semestrul doi 2010".

Raportul menţionează că în SUA de la primii 1% dintre contribuabilii persoane fizice cu cele mai mari venituri se colectează anual aproximativ 40% din totalul impozitului pe venit la nivel federal.

În România, primii 1% dintre persoanele fizice plătitoare de impozit pe venit datorau aproximativ 20% din totalul impozitului pe venit stabilit la nivel naţional, se arată în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici