Anchetă după ce şase autoturisme au fost avariate cu o armă de fiul şefului Vămii Porţile de Fier I

Poliţia Judeţeană Mehedinţi şi Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au deschis o anchetă după ce patru autoturisme au fost avariate de un tânăr care a tras cu o armă letală pe o stradă din municipiu, principalul suspect fiind fiul şefului Vămii Porţile de Fier I.

995 afișări
Imaginea articolului Anchetă după ce şase autoturisme au fost avariate cu o armă de fiul şefului Vămii Porţile de Fier I

Anchetă după ce şase autoturisme au fost avariate cu o armă de fiul şefului Vămii Porţile de Fier I (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, comisar Dumitru Capezan, a fost folosită o armă letală, de tir, cu glonţ, de calibru 5,6 milimetri.

Dumitru Capezan a mai spus că arma cu care s-a tras ar fi trebuit să fie ţinută într-un fişet metalic cu două închizători, iar muniţia să fie păstrată separat.

El a precizat că unul dintre proprietarii celor patru autoturisme avariate, a cărui maşină era în parcare, a sesizat Poliţia în cursul zilei de duminică.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că alte două maşini parcate, precum şi una care se afla în mers au fost avariate.

Principalul suspect, N.A., de 23 de ani, este fiul şefului Vămii Porţile de Fier I, Titu Neţoiu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Iulian Odină, a confirmat că tânărul este fiul şefului Vămii Porţile de Fier I.

Potrivit sursei citate, tânărul de 23 de ani a avariat şase autoturisme şi un apartament, folosind o armă letală.

El a spus că incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, precizând că în cursul zilei de luni au fost înregistrate la Parchet mai multe dosare în acest caz.

"În cursul zilei de azi (n.r. - luni), au fost înregistrate mai multe dosare pentru distrugere. Un tânăr de 23 de ani, Neţoiu Titu Alexandru, a folosit fără drept o armă înspre mai multe maşini. A fost afectat şi un apartament în care s-au găsit urme de focuri de armă, dar şi o maşină în care se aflau doi pasageri şi şoferul", a spus, luni seară, Iulian Odină.

El a precizat că în urma incidentului şapte părţi au fost vătămate.

Tânărul de 23 de ani a fost audiat de poliţiştii de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi în judeţul Dolj, într-o localitate unde locuiesc bunicii săi, umând ca în cursul nopţiii de luni spre marţi să fie adus la Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Tânărul a recunoscut la audieri că el a tras cu arma.

Iniţial, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Mehedinţi au afirmat că incidentul s-a petrecut în noaptea de Revelion şi că tânărul a avariat patru autoturisme, trei aflate într-o parcare, iar unul în trafic.

Şeful Serviciului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, comisar Dumitru Capezan, declara că oamenii legii au început cercetările după ce unul dintre proprietarii autoturismelor avariate, a cărui maşină era în parcare, a sesizat Poliţia.

El preciza că tânărul a folosit o armă letală, de tir, cu glonţ, de calibru 5,6 milimetri.

Poliţia Judeţeană Mehedinţi şi Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au început o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici