Anchetă epidemiologică la spitalul din Bârlad. Peste 70 de cadre medicale sunt suspecte de TBC

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad a declanşat o anchetă epidemiologică după ce peste 70 de cadre medicale au intrat în contact cu un pacient internat în unitatea sanitară, despre care ulterior s-a aflat că este bolnav de TBC.

179 afișări
Imaginea articolului Anchetă epidemiologică la spitalul din Bârlad. Peste 70 de cadre medicale sunt suspecte de TBC

Anchetă epidemiologică la spitalul din Bârlad. Peste 70 de cadre medicale sunt suspecte de TBC (Imagine: Shutterstock)

Peste 70 de medici şi asistente de la secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie de la Spitalul de Urgenţă Bârlad sunt suspecte de tuberculoză, după ce au intrat în contact cu un pacient internat în unitatea sanitară, despre care s-a aflat ulterior că este bolnav de TBC.

"Tot personalul medical de la secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie a fost supus deja examenului direct, cel radiologic, în toate cazurile rezultatele fiind negative. Totuşi, pentru a fi siguri şi a linişti cadrele medicale care au venit în contact cu pacientul bolnav de tuberculoză, s-au prelevat şi probe de spută, aşteptându-se rezultatele analizelor de laborator la 21, 40 şi 60 de zile. Din păcate, oricând pot apărea astfel de cazuri. Nu putem acum să aruncăm în stradă pe pacientul bolnav de TBC", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

De altfel, toate persoanele care au stat în acelaşi salon cu bărbatul bolnav au fost supuse testelor de depistare a tuberculozei.

În prezent, pacientul bolnav de tuberculoză este izolat într-un salon al spitalului, pentru a nu veni în contact cu alţi pacienţi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici