Anchetă în cazul unui bebeluş care a murit la spitalul din Bârlad în timp ce era hrănit de asistentă

Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă în cazul unui bebeluş de două luni, care a murit la Spitalul de Urgenţă Bârlad în timp ce era hrănit cu lapte de către o asistentă, conducerea unităţii medicale considerând că nu este vorba despre culpă medicală.

177 afișări

Un băieţel în vârstă de două luni, care era internat în Spitalul de Urgenţă Bârlad încă de la naştere, a murit în unitatea medicală în timp ce era hrănit cu lapte de către o asistentă.

Ulterior, conducerea unităţii medicale din Bârlad a sesizat Poliţia în acest caz.

"Reprezentanţii spitalului ne-au sesizat cu privire la decesul copilului, un bebeluş născut prematur pe 20 mai şi care a rămas în spital, având nevoie de terapie intensivă. Potrivit sesizării, băieţelul a murit în timp ce era alimentat artificial. În cauză, a fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Ştraub.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad consideră că nu a fost vorba despre culpă medicală, în condiţiile în care bebeluşul s-a născut cu o problemă medicală.

"Copilul a avut o problemă încă de la naştere, în sensul că în momentul în care era alimentat nu apărea şi reflexul opririi respiraţiei, astfel existând riscul aspiraţiei de lapte. Astfel, a apărut acea insuficienţă respiratorie în urma căreia, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, copilul a decedat. De aceea, în acest caz, nu putem spune că este vina cuiva, fiecare făcându-şi treaba corespunzător", a spus directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Reprezentanţii unităţii medicale au sesizat şi Direcţia de Sănătate Publică Vaslui pentru a desfăşura propria anchetă, având în vedere că este vorba despre un deces la un copil cu vârsta de până la un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici