Anchetă la Braşov în cazul unei fetiţe care a murit la două zile de la ieşirea din spital - VIDEO

Poliţiştii anchetează cazul unei fetiţe de şase ani care a fost adusă moartă la Spitalul de Pediatrie Braşov, familia acesteia acuzând medicii că au amânat o operaţie la care copila urma să fie supusă şi că au lăsat-o să plece acasă, deşi era internată, stabilind să revină în spital duminică.

189 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Braşov în cazul unei fetiţe care a murit la două zile de la ieşirea din spital - VIDEO

Anchetă la Braşov în cazul unei fetiţe care a murit la două zile de la ieşirea din spital (Imagine: Captură Stirileprotv.ro)

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Poliţia Judeţeană Braşov, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 04.00, de către un medic de la Spitalul de Pediatrie Braşov cu privire la decesul fetiţei. Medicul respectiv a anunţat că fetiţa, Sorina Costea, în vârstă de şase ani, fusese adusă moartă la spital, în jurul orei 03.00.

Poliţiştii au mers la spital, iar primele verificări au relevat că fetiţa se afla în evidenţa unităţii medicale, urmând un tratament acasă.

Conform sursei citate, poliţiştii au stabilit că în noaptea de vineri spre sâmbătă fetiţa s-a trezit cu accese de tuse, iar părinţii au solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Braşov, însă nu au mai aşteptat sosirea cadrelor medicale şi au mers cu fetiţa la Spitalul de Pediatrie, unde medicii au constatat decesul.

Trupul fetiţei a fost dus la necropsie pentru a fi stabilită cauza decesului, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care a murit copilul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediartie din Braşov, dr. Marcel Albean, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că prima oară fetiţa a fost adusă la spital luni, după ce mama sa a observat o umflătură în abdomenul copilului, iar diagnosticul medicilor a fost "chisturi hidatice hepatice".

Potrivit acestuia, copilul a fost internat, iar medicii au stabilit să îl opereze joi, însă în urma analizelor s-a decis ca fetiţa să înceapă un tratament cu medicamente şi abia apoi să fie operată. Astfel, intervenţia chirurgicală a fost amânată pentru luni, 3 august.

"Iniţial operaţia a fost programată pentru joi. În urma unor analize medicale, s-a stabilit începerea unui tratament medicamentos şi după aceea efectuarea intervenţiei chirurgicale. Operaţia a fost amânată pentru luni, 3 august, dar vineri spre sâmbătă noaptea părinţii au venit cu fetiţa decedată. Cauza decesului va fi stabilită de medicii legişti", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Braşov.

Video Stirileprotv.ro

Mama fetiţei, Corina Costea, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că familia a luat-o pe fetiţă din spital joi, fără ca acesteia să îi fie făcute formalităţile de externare, pentru a urma acasă tratamentul. Femeia spune că urma să revină în unitatea medicală duminică, la ora 16.00.

"Ni s-a spus că putem merge acasă liniştiţi şi l-am întrebat pe medic dacă nu este vreun pericol. Mi-a spus că nu este niciun pericol pentru că fetiţa este sub tratament. Am întrebat pe toată lumea, am întrebat de mai multe ori şi mi s-a spus că nu este niciun pericol, că ea va fi sub tratament. În spital nu a urmat niciun tratament, acesta a fost urmat acasă, începând de joi", a declarat mama fetiţei.

Aceasta susţine că înainte de a pleca cu copilul din spital i-a dat 1.400 de lei medicului chirurg care urma să o opereze luni pe fetiţă.

Familia fetiţiei este decisă să sesizeze toate instituţiile abilitate în acest caz, pentru începerea unor anchete, luni urmând să fie făcută o plângere la Colegiul Medicilor, după ce duminică a fost făcută o plângere penală la Poliţie împotriva medicului care urma să o opereze pe fetiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici