Anchetă la Spitalul de Copii Timişoara, după ce un băieţel de nouă luni a murit în condiţii suspecte

Conducerea Spitalului de Copii din Timişoara a demarat o anchetă internă, după ce părinţii unui copil de nouă luni, care a murit în unitatea de primiri urgenţe, au depus o plângere la Parchet, nemulţumiţi de modul în care cel mic a fost tratat, transmite corespondentul Mediafax.

570 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul de Copii Timişoara, după ce un băieţel de nouă luni a murit în condiţii suspecte

Anchetă la Spitalul de Copii Timişoara, după ce un băieţel de nouă luni a murit în condiţii suspecte

Tatăl băieţelului de nouă luni, Costel Bobaru, a declarat, miercuri, că micuţul a avut febră în seara zilei de 3 octombrie, astfel că l-a dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”.

“A fost preluat de medicii de gardă, i-au făcut o perfuzie şi am stat până i-a scăzut febra. Medicii ne-au prescris o reţetă pe care erau trecute trei siropuri şi ne-au zis că are roşu în gât. Ne-au spus să mergem acasă, dar să ne prezentăm la medicul de familie a doua zi să-i prescrie altceva dacă se simte rău sau să revenim la spital”, a spus Costel Bobaru.

Bărbatul din Timişoara povesteşte că, a doua zi dimineaţa, copilul a început să vomite şi avea pete pe corp, motiv pentru care l-a dus din nou la Spitalul “Louis Ţurcanu”.

“Ne-au preluat medicii repede. O oră şi ceva a durat totul. La un moment dat, un medic a chemat-o pe soţie şi i-a spus că băiatul a decedat, că a avut un virus foarte puternic şi n-a făcut faţă tratamentului. Noi credem că i-au prescris ceva greşit şi că este culpă medicală. De aceea, am făcut o plângere la Parchet în data de 19 octombrie. Plus că erau doar rezidenţi în noaptea în care am mers la Unitatea de Primiri Urgenţe. O doamnă tânără, până în 30 de ani, mi-a spus să cumpăr siropurile şi că are roşu în gât. Ciudat că a doua zi, după ce copilul a murit, reţeta şi cu analizele făcute seara au fost oprite la spital. Eu sper doar să se facă dreptate, să nu se mai întâmple măcar la alţi copii”, a declarat Costel Bobaru.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, medicul Mihai Gafencu, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că a fost demarată o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat.

“Noi nu am primit încă nimic de la procuratură, ne-am autosesizat şi facem o anchetă internă a situaţiei. Vinovăţie medicală este clar că nu există. Este un caz disperat în care evoluţia a fost extrem de rapidă a unui copil cu malformaţie cardiacă, care s-a prezentat cu o afecţiune respiratorie în Urgenţă, cu o evoluţie fulminantă spre şoc toxico-septic. Aceasta este şi cauza principală de deces - şoc toxico-septic. A avut o pneumonie, o aprindere de plămâni, cu o evoluţie foarte rapidă, pe un fond de malformaţie cardiacă. Seara, copilul a avut roşu în gât, care la el a evoluat spre pneumonie foarte repede. Malformaţia cardiacă putea fi descoperită dacă avea vreo manifestare, dar dacă n-a avut, nimeni n-a căutat-o. Oricum, chiar dacă era suspect, seara nu-i făcea nimeni ecografie de cord, că nu ai cardiolog de gardă la Urgenţe. Nu se poate pune rapid acel diagnostic”, a afirmat Mihai Gafencu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici