Ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamţ, preluată de PICCJ

Ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamţ va fi preluată de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ca urmare a diverselor acuzaţii locale lansate la adresa poliţiştilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

100 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamţ, preluată de PICCJ

Ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamţ, preluată de PICCJ (Imagine: Corneliu Calin/Mediafax Foto)

Prin ordonanţa din 16 noiembrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, în temeiul art. 209 alin 41 din Codul de procedură penală, au propus procurorului general al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preluarea dosarului 422/P/2010 privind pe inculpatul Chilat Cristian cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav, informează Biroul de presă al Ministerului Public.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei", precizează sursa citată.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului în vederea definitivării urmăririi penale.

Sursa citată precizează că cercetările vor fi continuate în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a spus că nu are nicio legătură cu familia Mararu.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camără? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

De asemenea, şeful Poliţiei Judeţene a afirmat că, prin acuzaţiile care i se aduc, presa îşi bate joc de familia sa.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat, luni seară, de Tribunalul Neamţ, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor.

Tribunalul Neamţ şi-a însuşit propunerea procurorului şi a decis arestarea preventivă a lui Chilat pentru 29 de zile, acesta fiind acuzat că a împuşcat mortal un bărbat şi l-a rănit pe fratele acestuia, în prezent fiind dus la arestul IPJ Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici