Anchetatorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele mai multor persoane în cazul armelor

Procurorii Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorism (DIICOT) au emis, duminică, mai multe ordonanţe de reţinere pe numele unor persoane audiate în legătură cu furtul celor 62 de arme arme din unitatea Ciorogârla.

54 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele mai multor persoane în cazul armelor

Anchetatorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele mai multor persoane în cazul armelor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Sandu Chiriţă a fost reţinut, duminică, şi în cazul armelor de la Ciorogârla, el fiind acuzat de complicitate la furt calificat, deţinere ilegală de arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Iniţial, avocatul lui Sandu Chiriţă, Dumitru Leonte, a declarat jurnaliştilor că clientul său este reţinut în altă cauză, el fiind adus pentru audieri în dosarul armelor. După audiere, avocatul a confirmat emiterea unei ordonanţe pentru 24 de ore pe numele lui Chiriţă, reţinut în dosarul armelor.

Anchetatorii au găsit, duminică, peste 30 de arme din cele dispărute în ianuarie de la unitatea militară Ciorogârla, membri ai grupării Preda fiind audiaţi la procurorii Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorism (DIICOT).

Printre cei duşi la audieri în cazul armelor figurează Eugen Preda, Sandu Chiriţă şi Alin Viorel Câcă, precum şi schiorul Dan Stinghe, la domiciile cărora anchetatorii au descins duminică dimineaţa.

Fraţii Liviu şi Alexandru Iordan au fost, de asemenea, reţinuţi.

Zeci de persoane au fost ridicate pentru audieri, în dosarul privind tăinurea furtului din noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009. Atunci au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în 2 martie 2009, au fost deferiţi justiţiei 11 militari.

Procurorii au dispus disjungerea unor fapte cu privire la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Unităţii Militare 01916 Cirogârla şi eşaloanelor superioare ce au atribuţii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de pază al unităţii.

Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale cu privire la participarea la comiterea acestui furt şi a altor persoane neidentificate şi cu privire la persoane care au calitate de deţinători sau tăinuitori a armelor şi obiectelor sustrase. Ulterior, dosarul a fost retrimis procurorilor DIICOT, Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Generală de Informaţii a Armatei colaborând la acest caz.

Anchetatorii au descins duminică dimineaţa în 45 de locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici