Andreea Cosma, despre pronunţatea unei sentinţe în dosarul fratelui şi tatăl ei: Sunt în Italia, mă rog la catolici

În aşteptarea unei soluţii definitive în dosarul lui Vlad şi Mircea Cosma, Andreea Cosma a precizat, pentru MEDIAFAX, că aşteaptă decizia într-o biserică din Italia şi că se roagă până la pronunţarea unei sentinţe.

3208 afișări
Imaginea articolului Andreea Cosma, despre pronunţatea unei sentinţe în dosarul fratelui şi tatăl ei: Sunt în Italia, mă rog la catolici

Andreea Cosma, despre pronunţatea unei sentinţe în dosarul fratelui şi tatăl ei: Sunt în Italia, mă rog la catolici

„Eu sunt în Italia, mă rog la catolici. Sunt în biserică, aştept aici rezultatul. Eu sunt singura care crede că iau achitare (Vlad şi Mircea Cosma, n.r.). Ţii minte când a picat 7 ore, 7 minute şi 7 secunde (durata ultimului termen de la Curtea Supremă, n.r.), tot şapte îngeri sunt şi aici, i-am numărat. Şapte e cifra lui Dumnezeu. Ce pot să cred altceva, că mă rog de când i-a luat, de patru ani. Doar nu mă păcăleşte credinţa”, a spus Andreea Cosma pentru Mediafax.

Aceasta a mai precizat că tatăl şi fratele ei aşteaptă hotărârea în România.

Judecătorii instanţei supreme vor anunţa, luni, decizia definitivă în dosarul în care Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, sunt acuzaţi de corupţie. DNA a cerut pentru cel dintâi condamnarea la 4 ani şi 8 luni de închisoare, în vreme ce pentru cel din urmă menţinerea primei pedepsei de 8 ani.

La ultimul termen al procesului în care fostul deputat Vlad Cosma şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu, Vlad Cosma le-a spus magistraţilor că îşi menţine nevinovăţia şi că, în cazul în care magistraţii îl vor găsi vinovat, îi roagă să aibă în vedere faptul că va deveni tătic. Şi tatăl său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a spus cu ochii în lacrimi că este nevinovat.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de către DNA în aprilie 2014, alături de alte două persoane. Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenţă, Răzvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenţă şi dare de mită, iar Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

"În perioada 2012 - 2013, inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totală de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societăţi către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse şi primite de cei doi în schimbul intervenţiei la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova şi anume la inculpaţii Cosma Mircea, preşedintele autorităţii publice judeţene şi Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Direcţiei Patrimoniu (având în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât cele trei societăţi să obţină de la Consiliul Judeţean Prahova trei lucrări de modernizare/întreţinere a drumurilor, dar şi pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate", anunţau procurorii.

Cele trei lucrări se referă la obiectivele următoare: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judeţul Prahova", "Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice – plombe" şi "Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timp de iarnă 2012 – 2013".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici