Andrei Baciu: Numărul solicitărilor de emitere a certificatelor Covid a crescut chiar şi cu 8.500%

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu susţine că, din cauza informaţiilor false privind existenţa unui termen limită pentru emiterea certificatelor Covid, numărul solicitărilor pe platforma dedicată a crescut chiar şi cu 8.500%.

754 afișări
Imaginea articolului Andrei Baciu: Numărul solicitărilor de emitere a certificatelor Covid a crescut chiar şi cu 8.500%

Potrivit lui Andrei Baciu, mesajele transmise în ultimele zile au determinat 300.000 de persoane să-şi reemită certificatele verzi, în numai două zile.

„Până în 25 Iulie, media numărului de certificate emise atingea 2.100 solicitări. În urma propagării extrem de rapide a respectivului mesaj, prin care se sugerează că există un termen limită pentru emiterea certificatelor de vaccinare, peste 300.000 persoane (peste 130.000 în data de 28.07 şi peste 170.000 pe 29.07) au solicitat şi generat documentul care atestă vaccinarea. Rezultatul fake news-ului? Îngrijorarea populaţiei şi incercarea de a destabiliza platforma de emitere a certificatelor. În doar două zile, numărul solicitărilor a crescut cu 6500% şi 8500%”, a scris luni pe Facebook secretarul de stat.

Conform acestuia, informaţiile false au putut fi demontate uşor şi printr-o comunicare foarte intensă şi bine organizată, desfăşurată pe parcursul a câteva ore, situaţia a revenit la normalitate.

„De data asta a fost vorba despre certificate Covid. Acum câteva saptamâni, însă, societatea românească a fost supusă unui fake news care viza aşa-zisa criză a combustibilului, care a generat panică”, susţine Andrei Baciu, care adaugă că ştirile false pot fi evitate prin folosirea surselor oficiale pentru informare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici