Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii: Deşi duc lipsă de mititei, un milion de români trăiesc în Regatul Unit!

  • Comentariul ambasadorului Andrew Noble a fost făcut joi, la Ziua Reginei.
  • În 2021 se împlinesc 69 de ani de când Regina Elisabeta a II-a se află pe tronul Marii Britanii.
  • În discursul său, ambasadorul Noble a amintit de implicarea misiunii britanice în susţinerea ONG-urilor româneşti.
1593 afișări
Imaginea articolului Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii: Deşi duc lipsă de mititei, un milion de români trăiesc în Regatul Unit!

Ambasadorul Andrew Noble

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat, joi, la recepţia de Ziua Reginei, că aproximativ un milion de români au ales să trăiască în UK, în contextul Brexit-ului, a capriciilor vremii şi a diferenţelor culinare dintre cele două naţiuni.

"În ultimii doi ani de zile calitatea şi dimensiunea relaţiei bilaterale au crescut remarcabil. Am descoperit chiar că aproape un milion de români au ales să trăiască în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului, a vremii şi a absenţei micilor din bucătăria englezească", a spus diplomatul.

El a amintit că anul acesta se împlinesc 69 de ani de când Regina Elisabeta a II-a se află pe tronul Marii Britanii. "Regina şi-a dedicat viaţa Marii Britanii şi Commonwealth-ului", a spus Noble şi a amintit că 2021 este un "an de tristeţe profundă pentru Regină" după moartea Prinţului Philip, duce de Edinburgh. În acest context, ambasadorul a amintit de prietenia dintre Prinţul Philip şi Regele Mihai.

În discursul său, ambasadorul Noble a amintit de implicarea misiunii britanice în susţinerea ONG-urilor române "care se ocupă cu provocări sociale precum violenţa împotriva femeilor sau exploatarea sexuală a minorilor".

"Am sărbătorit în acest an aniversarea a 165 de ani de la dezrobirea romilor din România şi a 50 de ani de la declaraţia drepturilor romilor din 1971. Mai avem multe de făcut la nivel global, nu doar în România, pentru a obţine egalitatea adevărată", a adăugat el.

Totodată, ambasadorul britanic a vorbit despre perspectivele prezentului, după ce Marea Britanie a ieşit din UE.

"Indiferent de sentimentele personale legate de Brexit, obiectivul actual este de a consolida relaţiile Regatului Unit la nivel global. Summitul G7 a demonstrat cum partenerii globali pot lucra împreună pentru a răspunde la provocări globale precum pandemia, consolidarea democraţiei şi a libertăţii presei", a subliniat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici