Andronescu a cerut inspectorilor să verifice rezultatele la tezele la limba română

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu declarat, pentru MEDIAFAX, că a cerut inspectorilor şcolari să facă o analiză a tezelor la limba şi literatura română din fiecare unitate de învăţământ, întrucât sunt diferenţe mari de rezultate între şcoli, dar şi între judeţe.

14 afișări
Imaginea articolului Andronescu a cerut inspectorilor să verifice rezultatele la tezele la limba română

Andronescu a cerut inspectorilor să verifice rezultatele la tezele la limba română (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am primit încă toate rezultatele la tezele cu subiect unic pe judeţe, dar din ceea ce am aflat de la inspectorii generali şcolari există diferenţe foarte mari între notele dintr-o şcoală şi alta sau între un judeţ şi altul", a adăugat ministrul.

Ministrul Educaţiei a precizat că la întâlnirea pe care a avut-o la sfârşitul săptămânii cu inspectorii generali şcolari, cei mai mulţi dintre aceştia au spus că tezele unice ar trebui desfiinţate.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, au fost evaluate rezultatele de până acum la tezele cu subiect unic şi a început dezbaterea proiectelor legilor Educaţiei cu accent pe reformarea curriculei şi pe descentralizare.

Rezultatele la teza cu subiect unic la limba şi literatura română vor fi cunoscute, luni, pentru toate judeţele, a mai spus ministrul.

Sesiunea de teze cu subiecte unice a avut loc între 29 aprilie şi 13 mai, iar pentru elevii de clasa a VIII-a nu s-a încheiat încă, urmând proba la istoria sau geografia României în 21 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici