Andronescu acuză "Spiru Haret" de lipsă de transparenţă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a acuzat, marţi, reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" de faptul că nu manifestă disponibilitatea necesară pentru clarificarea situaţiei propriilor studenţi, afirmând că angajaţii ministerului trimişi în control nu au avut acces la toate actele cerute.

22 afișări
Imaginea articolului Andronescu acuză "Spiru Haret" de lipsă de transparenţă

Andronescu acuză "Spiru Haret" de lipsă de transparenţă (Imagine: Mediafax Foto)

Andronescu a afirmat, marţi seară, că verificarea la Universitatea "Spiru Haret" continuă, dar se desfăşoară "cu dificultate".

"Universitatea nu manifestă disponibilitatea necesară pentru clarificarea situaţiei propriilor studenţi. Resposabilitatea publică faţă de această situaţie revine în exclusivitate Universităţii «Spiru Haret»", a precizat ministrul.

Totodată, Andronescu a acuzat faptul că echipa de control a Ministerului Educaţiei nu a avut încă acces la toate documentele şcolare solicitate.

Ministrul Educaţiei a arătat că, din verificările făcute luni şi marţi la Universitatea "Spiru Haret" nu există datele necesare pentru a separa formele de învăţământ care au avut aprobarea legală de funcţionare de cele care nu au avut o astfel de aprobare.

Potrivit ministrului, datele preliminarii arată că toţi studenţii înscrişi la diferitele centre în care se desfăşoară programe de studii în forma zi, învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă, autorizate, acreditate sau neautorizate, sunt cuprinşi în aceeaşi bază de date.

Ecaterina Andronescu a spus că cifrele validate în urma controlului sunt cele confirmate şi de datele existente în Ministerul Educaţiei, în centralizarea numărului de diplome cerute anual de universităţi. Astfel, potrivit datelor prezentate de Andronescu, Universitatea "Spiru Haret" a cerut în anul 2003 5.700 de diplome, în 2004 - 5.000, în 2005 - 6.000, în 2006 -10.000, în 2007 - 15.000, în 2008 - 50.000, iar în 2009 - 56.000.

"Este necesară clarificarea integrală a situaţiei şi intrarea în legalitate a Universităţii «Spiru Haret», pentru a elimina riscul major al decredibilizării diplomelor de învăţământ superior în ţară şi străinătate", a mai afirmat Andronescu.

Ministrul a precizat că va continua controlul la Universitatea "Spiru Haret", iar la finalizarea acestuia vor fi comunicate măsuri concrete privind situaţia tuturor studenţilor şi absolvenţilor de la această universitate.

"Atrag atenţia Universităţii să intre în legalitate în privinţa admiterii", a mai spus demnitarul, în finalul declaraţiei de presă de marţi seară.

Ministrul Educaţiei a anunţat, marţi, că toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret", indiferent de programul sau forma de învăţământ urmată, rămân valabile până la clarificarea totală a situaţiei de la instituţia de învăţământ superior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici