Video Andronescu: Tezele decurg normal, profesorii sunt la supraveghere

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat, joi, că tezele recurg normal, fără incidente, că elevii au spus că subiectele la Limba română sunt uşoare şi că profesorii îi supravegheau.

15 afișări

Ecaterina Andronescu a vizitat, până la ora transmiterii acestei ştiri, cinci şcoli.

"Copiii sunt in băncii, fără emoţii, în toate sălile de clasă profesorii erau la supraveghere. Cred că este o zi normală", a declarat ministrul Educaţiei.

Andronescu a spus că este interesată să vadă dacă "lucrurile sunt perturbate de ce s-a întâmplat zilele trecute", adăugând că se va duce "din ce în ce mai des în şcoli".

"Majoritatea se aşteptau să dea teză azi (joi- n.r.). I-am întrebat dacă data trecută când trebuia dată teza au ştiut de amânarea ei şi au răspuns că «da», cu excepţia a trei dintre ei", a declarat Andronescu.

Ministrul a adăugat că nu a văzut subiectul de teză, "nefiind treaba sa", dar că elevii au spus că subiectul este uşor, ceea ce înseamnă că "s-au pregătit bine".

Cei peste 420.000 de elevi au de rezolvat subiectul cu numărul 9 pentru teza de la Limba şi literatura română, varianta fiind extrasă, joi de către secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Adriana Pană. Subiectele au fost distribuite către unităţile de învăţământ, iar de la ora 12.00, fiecare elev are timp două ore să le rezolve.

Cele patru federaţii din învăţământ au semnat, miercuri, acordul cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în care se prevede şi suspendarea grevei anunţate.

Teza este susţinută cu întârziere de două zile, examenul fiind amânat din 5 mai, din cauza protestelor cadrelor didactice.

Ministrul Ecaterina Andronescu a transmis, miercuri, elevilor care vor susţine, joi, teza la Limba română să se pregătească "pentru o zi normală".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici