Andronescu: Voi cere ca pe diplomele de absolvire să fie trecut numele universităţii, şi nu al MECTS

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat, la debutul anului universitar de la Universitatea Politehnica Bucureşti, că diplomele de absolvire ar putea suferi câteva modificări în ceea ce priveşte înscrisurile care se regăsesc pe acestea.

342 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Voi cere ca pe diplomele de absolvire să fie trecut numele universităţii, şi nu al MECTS

Ecaterina Andronescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

 

Ministrul de resort a spus că diplomele de absolvire ar putea avea înscris numele universităţii la care au fost efectuate studiile, şi nu cel al Ministerului Educaţiei. Andronescu a punctat faptul că va solicita acest tip de modificare. 

"Mi se pare corect ca fiecare universitate să îşi asume certificarea pregătirii propriilor absolvenţi, prin diplomele pe care le eliberează. (...) Pe diploma de licenţă să nu mai fie pusă sigla ministerului, ca nimeni să nu se mai ascundă în spatele acestei sigle şi fiecare să-şi asume diploma", a subliniat ministrul.

Andronescu a mai spus că, în opinia sa, nu este corect ca, sub "umbrela" Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), universităţile să elibere diplomele tuturor absolvenţilor. 

"Cred că este necesar ca universităţile să-şi asume actele pe care le eliberează şi, într-un fel, calitatea pregătirii", a mai spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus că ar putea să fie nevoie ca procesul de clasificare a univeristăţilor să fie reluat, întrucât în MECTS nu s-a găsit niciun document care să ateste criteriile ce au stat la baza acestei acţiuni.

"MECTS are două procese privind clasificarea universităţilor, deschise de instituţii nemulţumite de categoria în care au fost incluse. Noi nu putem merge în instanţă şi să dovedim că locul unde au fost plasate respectivele instiuţii este corect, întrucât nu avem criteriile care au stat la baza clasificării. În acest context, am putea fi nevoiţi să facem o nouă evaluare şi un nou clasament", a explicat Andronescu.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici