Angajat al minei Borşa mort, după ce a fost suprins de o viitură

Inginerul şef al iazului de decantare Colbu al Exploatării Miniere Borşa a murit, marţi seară, după ce a fost surprins de o viitură într-o galerie împreună cu alţi trei colegi de serviciu, care au fost duşi la spital în şoc hipotermic .

3 afișări
Imaginea articolului Angajat al minei Borşa mort, după ce a fost suprins de o viitură

Angajat al minei Borşa mort, după ce a fost suprins de o viitură

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost scos fără suflare din galerie de către echipele de salvatori minieri.

Celelalte trei persoane au fost scoase din subteran la scurtă vreme de la incident şi transportate la Spitalul Orăşenesc Borşa în şoc hipotermic. Starea lor este bună, după cum a declarat Vasile Pintea, directorul general al companiei Remin Baia Mare, de care aparţine exploatarea de la Borşa.

Vasile Pintea a declarat că echipa de patru angajaţi efectua lucrări de întreţinere.

"Sâmbătă, după precipitaţiile abundente, a fost o viitură puternică ce a format un dop în gura unei galerii din lemne şi alte materiale. Grătarul de scurgere era chiar sub galeria de sub iazul de decantare şi punea în pericol iazul dacă nu se intervenea", a spus directorul general al Remin.

Potrivit acestuia, inginerul şef s-a apropiat să vadă dacă grătarul de scurgere a fost desfundat, dar a fost surprins de o nouă viitură care nu i-a mai dat nicio şansă de scăpare.

"Am înţeles că s-au dus să vadă, iar pe inginer l-a prins viitura", a declarat Vasile Pintea.

El a spus că se va face o anchetă internă pentru a se stabili cauzele accidentului de muncă de la E.M. Borşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici