Angajaţi ai Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara au protestat la numirea managerului interimar - FOTO

Aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara au protestat, luni, în timpul întâlnirii CA care a luat act de dispoziţia primarului municipiului, Viorel Arion, prin care a fost numit un manager interimar la unitatea medicală, după demiterea fostului director.

542 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara au protestat la numirea managerului interimar - FOTO

Angajaţi ai Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara au protestat la numirea managerului interimar (Imagine: Remus Suciu/ Mediafax Foto)

Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, Silvia Ghenea, este, începând de luni, noul manager interimar al Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, numirea fiind făcută de primarul municipiului, Viorel Arion, după ce a emis, în urmă cu trei zile, o dispoziţie prin care fostul director al unităţii medicale Bende Barna a fost demis din funcţie.

Silvia Ghenea şi-a preluat atribuţiile luni dimineaţă.

În timpul întâlnirii de luni a Consiliului de Administraţie (CA), peste 50 de angajaţi ai spitalului - medici, asistente şi infirmiere - s-au adunat în faţa secretariatului, având foi A4 pe care scria "Bende manager".

"În şedinţa de astăzi (luni - n.r.) am luat act de dispoziţia primarului municipiului Hunedoara prin care a fost numit director interimar doamna Silvia Ghenea. Am înţeles că prima dispoziţie a primarului prin care a fost demis vechiul manager a fost atacată în contencios administrativ. Prefectura Hunedoara a solicitat Primăriei această dispoziţie şi documentele care au stat la baza ei şi urmează să analizeze legalitatea măsurii", a declarat preşedintele CA al Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu", Constantin Rusu.

La rândul ei, Silvia Ghenea a declarat că angajaţii spitalului au primit informaţii greşite şi din acest motiv au protestat.

"Probabil că cei care au protestat afară au fost informaţi greşit. Am înţeles că li s-a transmis că nu li se vor mai da tichete de masă, că se vor face reduceri salariale şi oamenii reacţionează firesc. Nu o să se întâmple asta. Tot ce este bun va continua şi vom avea un interimat în care sperăm că activitatea spitalului nu va fi afectată", a afirmat Ghenea.

Protestul angajaţilor a durat aproximativ două ore.

Primăria din Hunedoara urmează să organizeze un concurs pentru ocuparea postului de manager, până atunci Silvia Ghenea ocupând funcţia de manager interimar.

Managerul spitalului din Hunedoara, Bende Barna, a fost demis, decizia fiind luată într-o şedinţă extraordinară a Consiliului de Administraţie desfăşurată miercuri seară.

Joi dimineaţă, peste 200 de angajaţi ai spitalului au încetat lucrul în semn de protest faţă de demiterea lui Bende Barna, iar primarul Viorel Arion a mers la unitatea medicală pentru a le explica protestatarilor de ce a fost demis managerul Bende Barna, invocând ca principal motiv un raport al Curţii de Conturi, care indica nereguli la achiziţia de aparatură medicală la acest spital.

Bende Barna spunea că lucrurile care i se impută nu sunt adevărate.

Ca urmare, şapte consilieri locali din Hunedoara au iniţiat procedura pentru înlocuirea celor doi reprezentanţi ai CL în Consiliul de Administraţie al spitalului din oraş, susţinând că decizia acestora privind demiterea managerului unităţii medicale a fost nelegală.

Vineri după-amiază, un număr de 12 consilieri locali de la PNL, PC, UDMR, UNPR şi PSD au participat la şedinţa de îndată a Consiliului Local Hunedoara, care a avut un singur punct pe ordinea de zi: înlocuirea consilierului local PDL Silvia Ghenea din Consiliul de Administraţie al Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din oraş.

Deşi iniţial consilierii au anunţat că îi vor înlocui pe ambii consilieri locali care fac parte din Consiliul de Administraţie al spitalului - Silvia Ghenea (PDL) şi Robert Muzsic (PPDD) -, ei s-au răzgândit şi au cerut revocarea doar a unui consilier local.

În urma votului, Silvia Ghenea a fost înlocuită cu Constantin Rusu (PNL).

La şedinţă au asistat peste 150 de medici, asistente şi infirmiere, care au scandat, înainte de vot, "Jos primarul", iar în momentul anunţării votului au aplaudat decizia de schimbare, reprezentanţii Sindicatului Medicilor "Honoris Causa" de la spital afirmând că angajaţii speră ca medicul Bende Barna să fie repus în funcţie.

Vineri seara, noul Consiliu de Administraţie al Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara a anulat procesul-verbal care a stat la baza emiterii dispoziţiei de demitere a managerului unităţii medicale de către primarul municipiului, edilul spunând că va ataca decizia în contencios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici