Protest de Ziua Unirii. Angajaţii unei primării au venit la muncă în ziua lor liberă

Deşi 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, a fost declarată zi nelucrătoare, la Primăria Băbana din Argeş s-a muncit, edilul localităţii declarând pentru MEDIAFAX că aceasta este şi o formă de protest a angajaţilor faţă de guvernanţii care le-au tăiat bugetarilor norma de hrană.

305 afișări
Imaginea articolului Protest de Ziua Unirii. Angajaţii unei primării au venit la muncă în ziua lor liberă

Angajaţii de la Primăria Băbaba au protestat prin muncă de Ziua Unirii Principatelor

Angajaţii de la Primăria Băbana au ales, marţi, să meargă la serviciu, vrând prin acest voluntariat, să atragă atenţia guvernanţilor să le dea tichete de masă.

"S-a muncit la Primăria Băbana de dimineaţă până la ora 12, când am închis. Au venit doar 5 inşi care au plătit subvenţia la paza pădurilor şi au efectuat plata unor impozite. E vorba de un bucureştean, o persoană de la la Rucăr, una de la Vâlcea şi alţi doi oamei care au citit pe net că lucrăm azi. N-am încasat mulţi bani, vreo 3000 şi ceva de lei, dar sunt buni pentru noi, salariul pe o lună pentru trei angajaţi. De ce s-a muncit la noi în zi liberă? Angajaţii au zis aşa: dacă noi nu venim azi la muncă, vom fi chemaţi sâmbătă. Sâmbăta e dat de la Dumnezeu să stăm cu familia. Atunci le-am zis să vină. În afară de mine şi de viceprimar, care veneam oricum, 12 angajaţi au muncit, alţi trei n-au putut să ajungă, dar vor veni în sâmbăta în care a zis Guvernul că se recuperează”, spune Bebe Ivan, primarul comunei.

Primarul spune că românii au prea multe zile libere.

„Sunt atâtea de am ajuns să depăşim Franţa şi Italia la un loc. Hai să mai şi muncim! Ai mei angajaţi s-au supărat. Au făcut un fel de grevă, fiindcă noul guvern le-a suspendat norma de hrană. Le-au fost tăiate acele tichete de masă aşa că au zis să protesteze prin această măsură. Vor veni la muncă şi în acea zi de sâmbătă, chiar dacă o vor face voluntar. Poate se vor trezi şi guvernanţii şi le vor da cei 200 de lei pe lună, aşa cum au angajaţii de la Uzina Dacia. Nimeni nu crede că noi, bugetarii, nu avem tichete", a declarat corespondentului MEDIAFAX Bebe Ivan.

Angajaţii de la Băbana speră ca prin forma lor de protest prin muncă să obţină lunar tichete de masă, iar edilul, sporul de vechime

Data de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române este declarată zi nelucrătoare adăugându-se celorlalte sărbători legale - 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun. Codul Muncii mai prevede şi două zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici