Angajaţii demişi de la Craiova, suspectaţi că ar fi fost "stimulaţi" în cazul Gorbunov

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a declarat, într-o conferinţă de presă, că există suspiciunea că angajaţii Penitenciarului Craiova demişi marţi în urma verificărilor ANP au fost stimulaţi să fie neglijenţi în cea ce îl priveşte pe Gorbunov.

117 afișări
Imaginea articolului Angajaţii demişi de la Craiova, suspectaţi că ar fi fost "stimulaţi" în cazul Gorbunov

Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful ANP a spus că avocatul care l-a reprezentat în instanţă pe Serghei Gorbunov este fiul Marilenei Cone, agentul şef angajat al Serviciului de evidenţă a Penitenciarului Craiova şi care era responsabilă cu situaţia deţinutului.

"Nu există indicii să fi fost stimulaţi să greşească, însă există suspiciuni. Vreau să vă spun că avocatul lui Gorbunov, cel care l-a reprezentat în instanţă pe acesta, este fiul doamnei Marilena Cone", a declarat, în conferinţa de presă de marţi, directorul ANP, Ioan Băla.

Acesta a precizat că agentul Marilena Cone trebuia, conform fişei postului, să verifice situaţia deţinutului Gorbunov, acesta intrând în atribuţiile sale în urma împărţirii deţinuţilor în ordinea alfabetică a iniţialei numelui.

Băla a mai spus că atât Marilena Cone, cât şi şeful acesteia, Radu Şchiopu, demis şi el, vor face obiectul unor verificări ale Parchetului, la sesizarea ANP, pentru a se vedea dacă suspiciunile se confirmă.

Dirctorul ANP a adăugat că, întrebaţi cum au putut omite sesizarea poliţiei în legătură cu faptul că Gorbunov nu s-a întors din învoire - lucru cerut prin lege -, cei doi angajaţi demişi au invocat volumul foarte mare de muncă.

Potrivit lui Băla, în cazul a 10 din cei 19 deţinuti care nu au mai revenit din învoiri la Penitenciarul Craiova, sesizarea Poliţiei a fost făcută tardiv. Băla nu a putut preciza dacă şi în cazul celorlalţi 10 deţinuţi care nu s-au întors din învoiri a fost implicată Marilena Cone şi nici dacă fiul ei avocat a reprezentat în instanţă pe vreunul dintre deţinuţii care au obţinut învoiri şi apoi nu au mai revenit la închisoare.

"Verificările continuă, de aceea nu putem oferi, la acest moment, un răspuns", a spus Băla.

Comandantul Penitenciarului Craiova, Constantin Bălă, a fost demis de către şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, care a luat o serie de sancţiuni administrative după scandalul generat de deţinutul Serghei Gorbunov, eliberat din închisoare din motive medicale.

Citeşte şi:

Şeful Penitenciarului Craiova, demis

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Gorbunov rămâne principalul suspect (Video)

ANP: 130 de deţinuţi nu s-au mai întors în penitenciare pentru ispăşirea pedepselor

Doi angajaţi ai Penitenciarului Craiova, verificaţi în cazul lui Gorbunov

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici