Angajaţii Metrorex încep, miercuri, greva generală pe perioadă NEDETERMINATĂ

Sindicaliştii de la Metrou anunţă, joi, că au stabilit ca începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanşeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 - 16:00, subliniind că speră să fie dezamorsat conflictul colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

4898 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Metrorex încep, miercuri, greva generală pe perioadă NEDETERMINATĂ

Angajaţii Metrorex încep miercuri greva generală pe perioadă nedeterminată

„În urma intervenţiei administraţiei precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată. Considerăm de asemenea că aceste două zile ajută la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile publicului călător”, a transmis Ion Rădoi, preşedintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), printr-un comunicat de presă.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declanşat o grevă de avertisment joi, între orele 04:00 - 06:00, iar, în această perioadă, trenurile de metrou nu au circulat.

Consiliul General al USLM a respins, la începutul săptămânii, ultima ofertă de creştere salarială lansată de Metrorex şi a decis să continue conflictul de muncă, anunţând că va declanşa greva de avertisment joi, între orele 4 şi 6 dimineaţa.

Acceptarea majorărilor salariale cerute de sindicaliştii de la Metrou, care au delanşat conflictul de muncă, ar duce la o creştere a preţului biletului la 4 lei, de la 2,5 lei pentru o călătorie, a declarat miercuri seara, ministrul Transporturilor, Lucian Şova. „Aşa ceva nu poate fi acceptat”, a spus ministrul, care i-a avertizat pe sindicalişti că fiecare oră care trece fără a fi semnat contractul colectiv de muncă înseamnă o scădere de un procent din majorările salariale convenite.

Şova îi acuză pe sindicalişti şi pe liderul sindical Ion Rădoi de şantaj. Ministrul a mai spus că Rădoi vinde sindicaliştilor iluzii, solicitând, în cadrul negocierilor, o creştere salarială de 42%. O asemenea creştere salarială este ilegală, susţine Şova, pentru că ar trebui corelată cu creşterea productivităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici