ANM: Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii în nordul, vestul şi centrul ţării

Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenţionare de cod galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii, pentru mai multe judeţe din nordul, vestul şi centrul ţării, valabilă de duminică de la ora 14, până luni la ora 6 dimineaţa.

2626 afișări
Imaginea articolului ANM: Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii în nordul, vestul şi centrul ţării

ANM: Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii în nordul, vestul şi centrul ţării (Imagine Adriana Neagoe / Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, "în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată".

"Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp", se mai spune în atenţonare.

Meteorologii susţin că "fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse".

De asemenea, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), "îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină".

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, "local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură - umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici